13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Transporturilor prezintă Master Planul de transport în domeniul rutier

Ministrul Transporturilor prezintă Master Planul de transport în domeniul rutier

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a prezentat, marţi, priorităţile legate de Master Planul General de Transport pentru perioada 2014-2015. El a subliniat că este prima dată când avem un document strategic”.

Deşi proiectul vizează toate tipurile de transport, Rus a pus un accent pe planul rutier, întrucât acesta reprezintă o prioritate pentru România în următorii doi ani.

Citeşte şi: Ioan Rus, ministrul Transporturilor: Construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti poate începe în doi ani

Rus a subliniat că de mâine CNADR va avea un plan de management cum ”în 25 de ani n-a avut niciodată”. Vom avea 725 km autostradă, 1800 drumuri expres”, a mai precizat ministrul transporturilor.

Ioan Rus se arătat extrem de mulţumit de planul rutier, mai ales în condiţiile în care, după cum a declarat ministrul, România a absorbit 58% din fondurile europene, din acest sector.

Master Planul va fi prezentat guvernului, parlamentului, respectiv preşedinţiei pentru aprobare în următoarele două săptămâni.

Bugetul Ministerului Transporturilor pentru 2015, care se ridică la 8,66 miliarde lei, în creştere cu 9% faţă de execuţia preliminară din acest an, a fost aprobat marţi de comisiile pentru Transporturi şi Infrastructură (Camera Deputaţilor), respectiv Transporturi şi Energie (Senat), cu o serie de amendamente.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă