14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMircea Diaconu despre Roşia Montană: Preşedintele ţării a avut dreptate - ori...

Mircea Diaconu despre Roşia Montană: Preşedintele ţării a avut dreptate – ori pe stânga, ori pe dreapta

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, vineri seară, la Alba Iulia, că preşedintele Traian Băsescu “a avut perfectă dreptate” când a vorbit despre proiectul de la Roşia Montană şi a cerut expunerea unei poziţii “ori pe stânga, ori pe dreapta”, potrivit Mediafax.

“Preşedintele ţării a avut perfectă dreptate aici: spuneţi odată ceva, ori pe stânga, ori pe dreapta, dar nu o mai ţineţi atâta. Despre asta e vorba şi e corect”, a spus Diaconu, într-o conferinţă de presă în care a fost întrebat de proiectul de la Roşia Montană.

El a spus că nu vrea să se grăbească să se lanseze în discuţii foarte amănunţite despre acest proiect, precizând însă că în aproximativ trei săptămâni acest subiect ar putea intra pe agenda sa la minister.

Întrebat ce părere are, ca şi cetăţean, despre proiectul de la Roşia Montană, Diaconu a răspuns că este greu să se pună în această postură, deoarece trebuie să ţină cont de faptul că “i s-a întâmplat accidentul numit ministru”.

“Dacă mă întrebaţi ca pe un om de pe stradă, asta pot să vă zic: mie îmi plac munţii noştri cum sunt, netăiaţi, nesparţi, nesăpaţi. Mie aşa îmi plac, ca şi cetăţean, cu pădurile lor pe ei, mie aşa îmi plac şi nu îmi place când cineva îi toacă, să zicem”, a spus Diaconu.

El a precizat că nu poate intra foarte mult în substratul acestui subiect deoarece la Ministerul Culturii trebuie să facă arbitraj.

“Nu vreau să intru în subiectul acesta pentru că am responsabilităţi pe tema aceasta. Eu trebuie să fac arbitraj la Ministerul Culturii”, a conchis Diaconu.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, s-a aflat, vineri, la Alba Iulia, unde a vizitat cetatea de tip Vauban din municipiu şi a avut o întâlnire cu reprezentanţii la nivel local ai PNL

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă