15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportMircea Geoană: Să fim mai creativi în relaţia cu Rusia

Mircea Geoană: Să fim mai creativi în relaţia cu Rusia

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a apreciat că, dacă ar fi realizată o medie între temperatura caniculară din Bucureşti şi cea a relaţiilor bilaterale dintre România şi Federaţia Rusă, ar rezulta “o temperatură medie acceptabilă”, informează Hotnews.

“Cred că va trebui să dovedim mai multă creativitate în deblocarea dialogului politic între Bucureşti şi Moscova”, a spus Geoană, care a participat, vineri, la o recepţie de Ziua Naţională a Rusiei.

Politicianul social-democrat a afirmat că “nu suntem singura ţară din Europa Centrală cu probleme complicate venite din istoria relaţiilor cu Federaţia Rusă. Şi dacă naţiunea poloneză, grav încercată în acest dramatic accident de la Smolensk, în care partea rusă a răspuns impecabil din punctul meu de vedere, reuşeşte să depăşească anumite complexe istorice, nu văd de ce România nu ar proceda la fel”.

Preşedintele Senatului a precizat că va raspunde invitaţiei adresate de preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse, Serghei Mironov, de a vizita Federaţia Rusă în toamna acestui an.

La recepţia care a avut loc la ambasada Rusiei din Bucureşti au participat, printre alţii, miniştrii Adriean Videanu şi Teodor Baconschi, Prinţul Paul de România şi Printesa Lia, ambasadorii Bulgariei, Ucrainei, Franţei, Germaniei, precum şi parlamentarii Gelu Visan şi Georgian Pop.

În toamna anului trecut, HotNews.ro dezvaluia în exclusivitate că Mircea Geoana a efectuat pe 27 aprilie 2009 o vizită privată la Moscova, unde s-a întâlnit în secret cu unul dintre consilierii preşedintelui Medvedev. Întâlnirea ar fi fost aranjată de Boris Golovin, om de afaceri cu interese în domeniul energetic din România.

Ulterior, Geoană a declarat că, în timpul vizitei pe care a efectuat-o la Moscova a “avut contacte şi în zona Administraţiei Prezidenţiale, şi în zona administraţiei primului-ministru”.

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă