13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMircea Valentin s-a răzgândit în privința demisiei. El anunță că va rămâne...

Mircea Valentin s-a răzgândit în privința demisiei. El anunță că va rămâne la șefia Corpului de control al premierului, la solicitarea Dacian Cioloș

UPDATE 12.10: Mircea Valentin a revenit, luni, la prânz, cu precizări pe tema demisiei de la șefia Corpului de control al premierului. Astfel, el a explicat că Dacian Cioloș l-a rugat să rămână în funcție până la finalizarea mandatului actualului Guvern.

„Având în vedere informațiile apărute în această dimineață în mass-media, precizez următoarele: încă de la începutul lunii septembrie am solicitat primului ministru că, odată cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministrului în Inspecția Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, să fiu eliberat din funcție, pentru a putea să mă ocup de proiectele profesionale și academice amânate odată cu venirea la guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale în străinătate. Primul ministru m-a rugat să răman insă în continuare, pană la finalizarea mandatului actualului guvern. Proiectul de OUG privind înființarea Inspecției Generale a Guvernului prevede ca la conducerea acestei noi structuri să se afle un funcționar public, în vederea asigurării profesionalismului și stabilității structurii de control a guvernului”, a scris Mircea Valentin, pe Facebook.

Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, potrivit Agerpres.

„Șeful Corpului de control și-a anunțat intenția de a pleca din Executiv înainte de declarațiile pe care le-a făcut și care priveau reacția autorităților în cazul unui cutremur. Valentin Mircea nu va pleca din funcția de șef al Corpului de control. Premierul a avut o discuție cu Valentin Mircea și au convenit ca până la finalul acestui mandat șeful Corpului de control să rămână în funcția pe care o deține”, a spus Liviu Iolu.

———-

Şeful Corpului de control al prim-ministrului, Mircea Valentin, va părăsi funcţia guvernamentală, începând cu data de 1 octombrie, potrivut unor surse din Guvern, citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, plecarea din funcţie a lui Mircea Valentin a fost anunţată în urmă cu câteva săptămâni.

Totodată, într-un comentariu postat pe Facebook, el a comentat că intenționează să revină în mediul privat. „În curand voi reveni înapoi, în mediul privat, iar comunicarea va fi făcută în principal pe LinkedIn, Twitter şi pe blogul meu profesional”, a scris Mircea Valentin pe contul său de Facebook.

Mircea Valentin a provocat, recent, reacția unor oficiali din Guvern, după ce a acuzat instituțiile statului că nu și-au făcut treaba, după cutremurul din noaptea de vineri spre sâmbătă.


CITEȘTE ȘI: Cutremurul de sâmbătă are replici în Guvernul României. Scandal monstru în Executiv: Șeful corpului de control și-a șters postarea critică de pe Facebook după ce s-a suparat Raed Arafat


„Concluzia preliminară: instituţiile statului român au note maxime la simpozioane şi umflat muşchii, dar nu vă bazaţi pe ele când va lovi un mare cutremur. Mass-media şi mai ales televiziunile sunt odioase: ore întregi nici măcar nu au oferit vreo informaţie elementară despre cutremur şi nu au liniştit oamenii”, a scris Mircea Valentin.

Ulterior el şi-a şters comentariul. „Opiniile exprimate pe aceasta pagina reprezintă exclusiv poziţia personală a autorului. Funcţia mea de bază este cea de cetăţean – de la ea am plecat şi tot la această demnitate mă voi întoarce”, a fost mesajul postat ulterior.


CITEȘTE ȘI: Iolu: Valentin Mircea a vorbit în nume personal atunci când s-a referit la cutremur


 

 

 

 

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă