13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportMirel Palada îşi cere scuze pentru postările de pe Facebook

Mirel Palada îşi cere scuze pentru postările de pe Facebook

Consilierul de stat Mirel Palada şi-a prezentat, marţi, "scuzele publice celor care s-au simţit ofensaţi de maniera" în care s-a exprimat "pe pagina personală de Facebook zilele trecute la adresa unor jurnalişti".

"Respect dreptul la liberă exprimare al fiecărui jurnalist și consider esențial rolul presei într-o democrație. Cât voi fi purtător de cuvânt al guvernului voi aprecia munca făcută cu onestitate de către jurnaliști și voi face tot ce îmi stă în putere să apăr principiile profesionalismului, responsabilității sociale, toleranței, bunului-simț si apărării democrației statului de drept", se spune într-o scrisoare adresată președintelui interimar al Clubului Român de Presă, Indira Crasnea de către oficialul guvernului, scisoare scanată şi postată pe pagina de Facebook a lui Palada.

Răspunsul lui Mirel Palada vine după ce Clubul Român de Presă a solicitat premierului Victor Ponta ca purtătorul său de cuvânt să prezinte scuze publice ca urmare a unei postări de pe Facebook ofensatoare la adresa jurnaliştilor.

Prezentarea de scuze publice de către Mirel Palada "este un gest necesar", limbajul său la adresa jurnaliştilor fiind "inadecvat poziţiei şi responsabilităţilor sale publice", se spunea într-o scrisoare trimisă, luni, premierului Victor Ponta, de Clubul Român de Presă (CRP).

"Vă scriu cu îngrijorare în legătură cu atitudinea exprimată recent pe o retea de socializare de către consilierul dumneavoastră, domnul Mirel Palada faţă de jurnaliști, în general, pornind de la cazul special al unui coleg de la portalul Gândul, parte a Mediafax Group (membru al Clubului Român de Presă). Domnul Palada, care îndeplinește atribuţiile purtătorului de cuvânt guvernamental, recidivează într-un fel care arată că este inadecvat poziției și responsabilităților sale publice și care face deservicii majore comunicării între guvernul unei țări membre a Uniunii Europene și comunitatea jurnaliștilor.(…)Apreciez că prezentarea de scuze publice de către domnul Palada este un gest necesar, care ar semnifica întoarcerea spre o dorită normalitate.De asemenea, cred că măsurile care ar putea fi luate în interiorul guvernului, în spiritul unor relații funcționale jurnaliști-autorități, sunt binevenite", se spunea în scrisoarea trimisă de președintele Clubului, în numele acestei asociații profesionale.

Săptămâna trecută, Palada a avut pe pagina de Facebook o postare cu următorul conţinut: "Cum apare câte un subiect politic care învârtoșează spiritul bejboinic în opinanți, de zici că-i catastrofă și dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiți de pe lista mea care își fac seppuku comunicațional și trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Și uite așa mai frigem niște purceluși anti-guvernamentali la proțap și le dăm block și mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaților care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, și care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câta îndemânare am să omor prin blocare ziariștii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoșilor, nici nu știți câtă plăcere îmi provocați".

Ulterior, postarea de pe contul de Facebook al lui Palada a fost ştearsă, dar deja existau numeroase reacţii în rândurile ziariştilor, dar şi din partea unor partide de opoziţie.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă