11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportMonica Ghiurco îi cere lui Iohannis să intervină în blocajul TVR

Monica Ghiurco îi cere lui Iohannis să intervină în blocajul TVR

Monica Ghiurco, propusă pentru a doua oară ca preşedinte-director general al Televiziunii Române, i-a cerut președintelui Klaus Iohannis, într-o scrisoare deschisă, să intervină în blocajul din TVR. 

Ea a subliniat că ”discuția publică despre TVR trebuie să depășească aparența unui scandal generat de blocarea participării la un concurs muzical. Adevărata problemă nu este participarea la Eurovision Song Contest 2016, ci blocajul general în care se găsește televiziunea publică”. 

Citește și: European Broadcasting Union: Televiziunea Română are datorii ISTORICE la Eurovision

Astfel, Monica Ghiurco a avertizat că excluderea TVR din European Broadcast Union va aduce România ”practic în situația de a fi decuplată de la principalele conexiuni de știri și informații și în imposibilitatea de a participa la schimbul de informații internațional și european”.  

Ghiurco consideră necesară avertizarea Ministerului de Externe cu privire la situația în care se află TVR, ”la imposibilitatea îndeplinirii obligațiilor de țară membră a Uniunii Europene și NATO în domeniul promovarii și apărării, prin media publică, a valorilor europene și euro-atlantice”. 

Conform scrisorii, blocajul TVR se poate rezolva doar prin colaborarea dintre Parlament și Guvern, prin validarea unui președinte-director general, precum și prin asumarea unui plan de reconstrucție, ”capabil să dea garanția că banii nu vor fi aruncați în găuri negre, ci se vor duce exclusiv în funcționarea TVR și în plata datoriilor”. 

Monica Giurco a fost propusă pentru a doua oară la șefia TVR în 28 aprilie, după ce plenul reunit al Parlamentului a respins-o,  la jumătatea lunii aprilie. De asemenea, în 29 martie, plenul comun a respins prima propunere a CA al SRTV de numire a lui George Orbean la şefia TVR. 

Noul CA al SRTv este alcătuit din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Ionica Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Simona Ghiurco, Teodor Gabriel Giurgiu, Christel Ţopescu şi George Orbean. 

Membri supleanţi sunt: Elena Anca Dindirică, Smaranda Vornicu Shalit, Lucian Romaşcanu, Adriana – Silvia Mesesian, Cristian Vasile Petcu, Rostas-Peter Istvan, Savu Cătălin Cătană, George Bălăşoiu, Andrea-Julika Ghiţă, Cornel Mihalache, Luminiţa Velciu, Ana Maria Sandu.
 

Cele mai citite

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...
Ultima oră
Pe aceeași temă