12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportMoţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă

Moţiunea de cenzură iniţiată de ACL, intitulată ”Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!”, a fost respinsă, fiind înregistrate 154 de voturi "pentru", relatează Mediafax.

De asemenea, au fost exprimate 12 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Parlamentarii PSD, PC, UNPR, PLR şi UDMR nu au participat la votul asupra moţiunii de cenzură depuse de ACL.

Singurii care au pus bilele în urnă au fost deputaţii şi senatorii PNL şi PDL şi cei neafiliaţi aparţinând PMP.

De altfel, reprezentanţii grupurilor parlamentare ale PSD nici nu au luat cuvântul la dezbaterea moţiunii, premierul Victor Ponta fiind cel care a răspuns acuzaţiilor aduse de iniţiatorii moţiunii.

Moțiunea de cenzură intitulată ”Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!” a fost semnată de 171 de parlamentari ACL.

Conform articolului 113 din Constituție, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Pentru întrunirea majorităţii ar fi fost necesare 288 de voturi.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă