11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMotoc: Destinul unei națiuni nu depinde doar de conjuncturi

Motoc: Destinul unei națiuni nu depinde doar de conjuncturi

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a arătat, în mesajul adresat de 1 Decembrie, că destinul unei naţiuni nu depinde doar de conjuncturi, ci şi de fapte, în prezent România fiind o voce puternică în lume, în cadru NATO şi UE.

“Ziua de 1 Decembrie este pentru noi, românii, mai mult decât momentul în care Ţara îşi întregea graniţele istorice. Nu putem uita că Marea Unire fusese pregătită de generaţii întregi de patrioţi care, în secolele precedente, cu puterea cuvântului sau cu arma în mână, au luptat pentru aprinderea flăcării conştiinţei naţionale. Încă din 1918, 1 Decembrie a devenit un simbol al renaşterii naţionale, o sărbătoare a românilor de pretutindeni, care aveau, pentru prima dată, un grandios exemplu, dovada că marile speranţe pot deveni realitate, că destinul unei naţiuni nu depinde doar de vremuri şi conjuncturi, ci, mai ales, de fapte”, a arătat ministrul Mihnea Motoc, în mesajul transmis de Ziua Naţională.

Citește și: VIDEO. Mesajele militarilor români detașați în Irak și Afganistan de 1 Decembrie 

Ministrul Apărării vorbeşte şi despre sacrificiile ostaşilor căzuţi pe câmpurile de bătălie ale Primului Război Mondial, care arată că Unirea cea Mare a fost cucerită şi prin forţa şi hotărârea Armatei României.

“«Marele Război» avea să ceară naţiunii noastre sacrificii nemaiîntâlnite până atunci: peste o jumătate de milion de români, căzuţi pe front, ori seceraţi de lipsuri şi boli, nu aveau să supravieţuiască teribilului conflict pentru a se putea bucura de marea reîntregire a naţiunii noastre. Sacrificiul lor nu a fost însă în van. Jerfta sutelor de mii de ostaşi căzuţi, în numele ţării, pe câmpurile de bătălie ale Primului Război Mondial, dârzenia şi curajul, care au adus victorii atunci când totul părea pierdut, stau mărturie că Unirea cea Mare a fost cucerită, ca multe alte izbânzi ale naţiunii, şi prin forţa şi hotărârea Armatei României. Sufletele eroilor armatei noastre, căzuţi în războaie sunt candele aprinse etern la altarul dragostei de patrie”, a arătat Mihnea Motoc.

Ministrul Apărării le mulţumeşte militarilor aflaţi în misiuni în teatrele de operaţii, datorită cărora România este o voce puternică în lume, în cadrul NATO şi al Uniunii Europene.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă