9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportPartidele s-au înţeles pe Codul Fiscal. TVA 20% la anul şi 19%...

Partidele s-au înţeles pe Codul Fiscal. TVA 20% la anul şi 19% din 2017. La ce taxe NU renunţă Guvernul

UPDATE  Sulfina Barbu acuză Guvernul că vrea să introducă noi taxe PE ASCUNS  

UPDATE  Luni, PLEN pentru Codul Fiscal

UPDATE  Teodorovici: Deficitul se reduce la 2% după modificările făcute la Codul Fiscal 

UPDATE  Din trei în trei luni, Guvernul va trebui să dea RAPORTUL în faţa Parlamentului

UPDATE 12:23  Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor: TVA va fi 20% de la 1 ianuarie 2016 şi 19% din 2017. Supraacciza la carburanţi şi la alcool va fi eliminată din 2017. S-a discutat tehinic şi s-a ajuns la această concluzie. Deficitul va fi de 2%, deci nu ne vom încadra în ţinta de 1,2%. Vom face informări trimestriale în Parlament. Gaura de deficit va fi acoperită ca şi până acum.

 

UPDATE  Eugen Nicolicea: Discuţiile tehnice pe Codul fiscal au avut succes. Urmează dezbaterile politice

UPDATE 12:21  Eugen Nicolaescu, PNL: Deficitul bugetar pe anul 2016 va fi de 2%. A fost o discuţie politică la nivelul PNL, şi în baza acestor opinii noi ne-am fixat mandatul. BNR nu face parte nici de Executiv şi nici din Legislativ.

UPDATE 12:15  Marian Petrache, PNL: Noi ne-am dorit să nu crească prea mult deficitul bugetar. Ne-am înţeles cu cei de la guvernare, astfel încât varianta Codului Fiscal negociată azi să fie adoptată în sesiunea extraodinară de săptămâna trecută.

UPDATE 12:13  Eugen Nicolaescu, PNL: Sperăm că toate angajamentele luate de România în ultimii ani să fie respectate.Reducerea treptată a TVA-ul garantează sustenabilitate. Întelegerea pe Codul Fiscal a fost rezonabilă. Vom avea o discuţie separată cu ministrul Teodorovici despre cheltuielile bugetare.

UPDATE 12:10  Eugen Nicolicea, UNPR: Am decis de comun acord să facem o serie de amendamente la Codul fiscal. Principalul amendament este acela că vom avea o scădere a TVA în prima treaptă la 20%, intrarea în vigoare o dată cu Codul, de la 1 ianuarie 2016 și după aceea, de la 1 ianuarie 2017 scăderea va fi la 19%.

UPDATE 11:39  TVA-ul de 20% va fi doar pentru anul 2016. Din 2017, TVA-ul va scădea la 19 procente. De asemenea, taxa pe carburanţi va fi eliminată, însă taxa pe stâlp va fi modificată, anunţă surse liberale citate de Digi 24.

UPDATE 11:00  PSD, PNL, UNPR, UDMR şi ALDE au ajuns joi, în discuţiile tehnice pe tema noului Cod Fiscal, la un consens asupra reducerii TVA la 20%, urmând să stabilească dacă vor fi păstrate prevederile privind elimianarea altor taxe sau dacă măsurile vor fi amânate, susţin surse politice citate de Mediafax.

***

Reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare se întâlnesc, joi, la Palatul Parlamentului pentru o rundă de consultări tehnice pe Codul Fiscal care a fost retrimis la reexaminare de președintele Iohannis. Discuţiile au loc la doar o zi după ce Administraţia Prezidenţială a anuţat că preşedintele Iohannis s-a întâlnit, miercuri dimineaţa, cu premierul Ponta şi au avut ca principală temă de discuţii Codul Fiscal şi reducerea TVA. De asemenea, conform surselor citate de România liberă preşedintele Klaus Iohannis s-ar fi intâlnit, tot marţi dimineaţa, şi cu Gabriel Oprea, liderul UNPR.

Din partea PSD, la negocieri vor merge ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi cei doi preşedinţi ai comisiilor de buget din Camera Deputaţilor şi din Senat, Viorel Ştefan şi Viorel Arcaş, din partea UNPR vor fi prezenţi Haralambie Vochiţoiu şi Eugen Nicolicea, iar din partea ALDE va veni Cătălin Beciu, vicepreşedinte al formaţiunii, anunţă Mediafax.

Din partea PNL vor participa deputatul Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache, secretar general al PNL, iar din partea UDMR vor fi prezenţi Iuliu Winkler, precum şi parlamentarii Erdei Doloczki Istvan, Alexandru Vegh, membri ai comisiilor de buget, finanţe. Consultările sunt la nivel tehnic, liderii PNL declarând ca acestea trebuie să fie urmate şi de discuţii la nivelul liderilor partidelor politice înainte de sesiunea parlamentară extraordinară din 24 august în care se va discuta reexaminarea Codului Fiscal.

Premierul Ponta a anunţat, miercuri, că este de acord cu reducerea cotei TVA la 20%, faţă de 19%, cât este prevăzută în noul Cod Fiscal, precizând că acest lucru l-a discutat şi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu guvernatorul Mugur Isărescu.

Cu ce mandat merg partidele la negocieri

Liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat, marţi, că la discuţiile tehnice pe tema Codului Fiscal, formaţiunea sa vine “fără mandat”, însă în Parlament va vota politic alături de restul coaliţiei, fiind convins că se va ajunge la un acord asupra acestui proiect, în timp ce UDMR susţine reducerea TVA la 19%, dar, în cazul în care nu se va întruni majoritatea pentru această propunere, va accepta şi varianta Guvernului pentru un TVA de 20%. Noi mergem pe varianta noastră de reducere a TVA la 19%, dacă nu se va întruni majoritatea, susţinem varianta Guvernului cu un TVA de 20%. În privinţa celorlalte 5 măsuri importate, printre care cele referitoare la taxa pe stâlp, la dividende, care reprezintă sume considerabile, acestea pot fi amânate până în 2017“, a precizat Kelemen Hunor.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, copreşedinte ALDE, a susţinut că toată coaliţia ar avea un punct de vedere comun privind Codul Fiscal, adăugând că reducerea fiscalităţii şi a TVA la 19 la sută este şi o datorie morală faţă de cetăţeni.

La finalul discuţiilor vor avea loc declaraţii de presă, a mai anunţat Eugen Nicolicea, care a deschis lucrările şedinţei tehnice pe tema Codului Fiscal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Armata israeliană neagă acuzațiile că ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni în gropi comune

Armata israeliană a negat marţi acuzaţiile palestiniene "neîntemeiate" potrivit cărora ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni în gropi comune în incinta unui spital...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă