15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportNicolicea propune o reducere diferită a pedepsei de detenţie pentru deţinuţii încarceraţi...

Nicolicea propune o reducere diferită a pedepsei de detenţie pentru deţinuţii încarceraţi în condiţii inumane

Preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a propus, miercuri, ca deţinuţii încarceraţi în condiţii inumane să beneficieze de şase zile reduse din pedeapsă la 30 de zile de detenţie în condiţii necorespunzătoare, în condiţiile în care legea ar rămâne „fără efect” dacă s-ar acorda o reducere de doar trei zile, arată News.ro.

„Nu a fost niciun fel de propunere, a fost rezultanta unui calcul pentru că la o zecime scădere de pedeapsă, cum era până acum, te duce tot în faza de eliberare condiţionată la două treimi şi acolo, din una sau două amânari, a fost eliminat tot câştigul pe care l-ai avut că ai stat în condiţii inumane. Şi am spus că legea devine atunci practic fără efect şi e mai bine să nu mai faci o astfel de lege”, a afirmat Eugen Nicolicea, întrebat dacă a propus ca deţinuţii să beneficieze de 6 zile reduse din pedeapsă la 30 de zile de detenţie în condiţii inumane.

Deputatul PSD a susţinut că i s-a părut „cam mare” propunerea lui Marton Arpad ca persoanele privative de libertate să beneficieze de 9 zile reduse din pedeapsă.

„Pe de altă parte, mi s-a părut cam mare şi propunerea făcută de Marton Arpad de 9 zile, adică o treime reducere pentru condiţii inumane şi eu am făcut o sugestie, anume că poate să devină efectivă în jur de 5-6 zile acordate pentru condiţii inumane”, a subliniat preşedintele Comisiei juridice.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dezbătut, miercuri, proiectul de lege privind reducerea pedepselor private de libertate pentru deţinuţii încarceraţi în condiţii necorespunzătoare. Discuţiile în comisie pe acest subiect vor fi reluate luni.

Senatorii au votat pe 13 martie, cu 113 voturi ”pentru” şi un singur vot ”împotrivă” modificările la Legea privind executarea pedepselor, stabilind ca deţinuţilor care stau în condiţii necorespunzătoare să li se reducă pedeapsa cu trei zile pe lună, iar spaţiul necorespunzător de detenţie a fost definit ca mai mic de patru metri pătraţi de persoană.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă