15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportReacţia lui Nicuşor Constantinescu după suspendarea sa din PSD

Reacţia lui Nicuşor Constantinescu după suspendarea sa din PSD

Șeful Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, afirmă că nu a fost informat că ar fi fost suspendat din calitatea de membru PSD sau din cea de preşedinte executiv al organizației Constanța şi că intenționează să candideze la șefia PSD Constanța, în toamna acestui an, informează Mediafax.

”Nu există la PSD Constanța sau la București o hotărâre de suspendare a mea din funcția de prim-vicepreședinte, în care am fost ales în 2012. Nu a venit o astfel de hotărâre. Am auzit că există o decizie de suspendare din calitatea de membru, dar nu am primit-o. Până la această decizie eu am fost în funcție și toate deciziile date în zilele precedente sunt legale pentru că nu sunt invalidate de un alt for al partidului”, a declarat Constantinescu, vineri, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD Constanța.

El a menționat că nu există niciun motiv pentru a fi suspendat din funcția de prim-vicepreședinte (preşedinte executiv) al filialei PSD Constanţa, deoarece Statutul PSD precizează că sunt suspendați din funcție doar liderii anchetați pentru fapte corupție, iar el este cercetat pentru abuz în serviciu.

“Sunt cercetat pentru abuz în serviciu, nu pentru fapte de corupție, așa cum este în Statutul PSD. Mi s-a spus de la partid că nu sunt suspedat, rezoluția nu mă privește pe mine, ci pe cei cu fapte de corupție”, a spus Nicușor Constantinescu.

Președintele Consiliului Județean Constanța, care are interdicția de a-și exercita funcția, a mai spus că a fost nemulțumit de atitudinea membrilor PSD Constanța care nu l-au susținut nici pe el, nici pe Radu Mazăre atunci când au fost arestați.

“Așteptam de la colegii mei ca atunci când eu și Radu Mazăre am fost arestați preventiv să vină strâns uniți în jurul nostru. Mă așteptam ca atunci când cineva îți agresează liderii care au realizat atâtea lucruri să ai o reacție umană, de onoare, să îți ajuți liderii. Nu am văzut pe nimeni să ia o poziție publică, să spună că sunt abuzuri, că nu sunt probe. Toată lumea a tăcut. Eu nu m-am născut în genunchi, eu m-am născut în picioare și voi muri în picioare”, a mai declarat Constantinescu.

El a menționat că în ultimele săptămâni a mers în județ și s-a întâlnit cu primari PSD și lideri de organizații PSD și a aflat că mulți dintre aceștia nu mai doresc să candideze la alegerile de anul viitor pentru că sunt speriați și terorizați de ceea ce se întâmplă în țară și se tem să mai ia vreo decizie pentru comunitatea lor.

De asemenea, potrivit lui Nicușor Constantinescu, liderii din județ nu ar fi mulțumiți de colaborarea cu actuala conducere a PSD Constanța și nici cu cei care conduc în prezent Consiliul Județean.

Nicușor Constantinescu l-a criticat și pe senatorul Nicolae Moga, președinte interimar al PSD Constanța, după demisia lui Radu Mazăre, spunând că acesta nu ar fi trebuit să accepte această funcție.

“Nicolae Moga, care a pierdut alegerile prezidențiale în calitate de coordonator al campaniei la PSD Constanța, a fost numit interimar în locul lui Radu Mazăre. El și-a dorit această funcție, eu nu aș fi accceptat-o dacă pierdeam alegerile. Eu am câștigat toate campaniile electorale pe care le-am coordonat”, a declarat Nicușor Constantinescu.

El a mai spus că a primit mandat de la Radu Mazăre pentru a-l înlocui în funcția de președinte după demisia acestuia.

“Am avut mandat de la Radu Mazăre să-l înlocuiesc și să iau decizii în locul său ca președinte. Acel mandat este valabil și astăzi pentru că nu a fost revocat conform statutului”, a explicat Constantinescu.

El a afirmat că liderii PSD au luat decizia de a-l suspenda din calitatea de membru PSD pentru că ar fi fost șantajați de către UNPR.

“Probabil în presiunea moțiunii a fost șantajat de parteneri de coaliție, de UNPR, probabil au fost șantajați. UNPR urmărește să câștige județul Constanța. (…) UNPR nu va câștiga mai mult de doi la sută dacă merge singur la alegeri. Nu vedeți că cine este în UNPR nu este anchetat de binomul SRI-DNA? S-a înscris și Sebastian Ghiță în UNPR”, a spus Constantinescu.

El a precizat că după ce va primi acest document de suspendare din calitatea de membru al PSD va merge în Consiliul Județean al PSD Constanța și își va prezenta punctul de vedere.

Nicușor Constantinescu a anunțat că va candida la alegerile pentru președinția PSD Constanța în toamna acestui an.

“Fac apel la primarii PSD, la președinții de organizații PSD să vină alături de mine pentru că eu voi candida la președinția organizației PSD Constanța din acest an și împreună trebuie să depășim această stare de teroare și de frică”, a mai spus Nicușor Constantinescu.

Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost suspendat din PSD, printr-un ordin semnat de liderul partidului, Victor Ponta, după ce a trimis adrese în calitate de președinte executiv al PSD Constanța, deşi fusese suspendat din aprilie din această funcţie.

Suspendarea lui Nicușor Constantinescu din PSD vine după ce, în ultimele zile, acesta a trimis adrese către organizaţiile din judeţ, dar și presei, pe care le-a semnat în calitatea de preşedinte executiv al filialei PSD Constanţa, deşi este suspendat din funcţia respectivă.

De asemenea, el a dispus numirea unui președinte interimar la conducerea organizației PSD Mangalia și numirea unui apropiat în funcţia de coordonator al Colegiului 3, pe care l-a desemnat să se ocupe de alegerile interne ale partidului în acest colegiu.

Toate acestea în condițiile în care, în 24 aprilie, Nicușor Constantinescu fusese suspendat din funcția de preşedinte executiv al PSD Constanța.

Preşedintele interimar al PSD Constanţa, Nicolae Moga, a precizat, într-un comunicat de presă transmi vineri, că a luat act de seria de documente elaborate și transmise presei de Nicușor Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în mai multe dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în altul este judecat pentru că a atribuit nelegal terenuri. De asemenea, el este judecat pentru că ar fi subfinanţat Centrul Militar Zonal, în acest dosar el fiind pus sub control judiciar și având interdicția de a exercita funcția de președinte al CJ Constanța. Totodată, el va fi judecat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că a prejudiciat judeţul cu opt milioane de euro.

Citeşte şi: Victor Ponta l-a suspendat pe Nicuşor Constantinescu din PSD

 

Cele mai citite

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă