15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPSD l-a propus drept PREMIER pe Liviu Voinea

PSD l-a propus drept PREMIER pe Liviu Voinea

UPDATE 18,20: Persoana pe care PSD i-a propus-o președintelui Iohannis pentru funcția de premier este Liviu Voinea.

Voinea este în prezent viceguvernator al BNR și este caracterizat drept un tehnocrat cu susținere politică.

UPDATE 18,00: PSD i-a pregătit președintelui Iohannis o propunere de premier care să corespundă “tuturor rigorilor”, a anunțat Liviu Dragnea, președintele PSD.

Dragnea a făcut această declarație luni, la ora 18, înainte să intre la consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Delegaţia PSD este prima care va intra la cea de-a doua rundă de negocieri ale preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare. Discuţiile ar urma să înceapă la ora 18.

Tot în cursul serii de luni, la ora 19.00, vor avea loc consultări între preşedintele Iohannis şi delegaţia PNL, care susţine în continuare varianta anticipatelor, dar a anunţat că nu exclude nici formarea unui guvern de tehnocraţi.

La prima rundă de consultări care a avut loc joi şi vineri niciun partid nu a avansat o propunere de premier.

Președintele Klaus Iohannis a invitat, luni, partidele parlamentare la o nouă rundă de consultări pentru desemnarea unui premier. 

Astfel, șeful statului a trimis o scrisoare președinților partidelor prin care i-a chemat la Cotroceni. PNL și PSD au fost chemate luni seara, iar marți, vor fi șeful statului se va consulat cu UDMR, ALDE, UNPR și grupul minorităţilor naţionale.

Citește și: UPDATE. Consultările la Cotroceni continuă. Propunerile UNPR si ALDE pentru Iohannis

Numele care se vehiculează pentru funcția de prim-ministru al României este Dacian Cioloș. 

Prima rundă de negocieri cu partidele au avut loc săptămâna trecută, însă nu s-a ajuns la o concluzie. Președintele Klaus Iohannis l-a numit, între timp, premier interimar pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

De asemenea, tot săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a invitat, în premieră, și reprezentanți ai societății civile la consultări. 

Miercuri, Victor Ponta și-a dat demisia din funcția de premier, după ce 25.000 de oameni i-au cerut să facă acest gest, în urma incendiului de la Colectiv, soldat cu moartea a 32 de persoane. 

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă