12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportNoi controale la Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat

Noi controale la Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat

Corpul de Control al Premierului a precizat că face încă trei controale la Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat. Anunţul vine după ce, la verificarea precedentă, corpul de control a descoperit pagube de cel puţin 12 milioane de lei, informează Radio România Actualităţi.
La începutul anului viitor, Corpul de Control al Premierului ar urma să finalizeze alte trei anchete la regia care administrează patrimoniul protocolului de stat: vizează vânzarea imobilelor din domeniul privat al statului şi a celor aflate în proprietatea regiei, contractele de închiriere şi funcţionarea bufetelor din incinta regiei.

Săptămâna trecută, corpul de control a prezentat rezultatele unei alte verificări la RA-APPS, care a scos la iveală pierderi de cel puţin 12 milioane de lei, în urma contractelor prin care regia de protocol a închiriat unor firme private, vile în localităţile Voluntari şi Snagov. Contractele de asociere sau participaţiune urmăreau ca vilele de protocol să nu rămână nefolosite şi să aducă profit, dar în final regia s-a ales cu paguba.

Corpul de Control a verificat patru astfel de contracte, încheiate între 1 ianuarie 2012 şi mai 2016. În cele patru cazuri, firmele nu şi-au respectat angajamentele, iar Regia fie a încheiat contractele fără respectarea condiţiilor legale, fie nu a întreprins demersurile pentru recuperarea prejudiciilor.


Au fost constatate probleme la toate cele patru contracte de asociere în participaţiune verificate, suma totală a prejudiciilor care rezultă din încheierea contractelor de asociere în participaţiune de către RAAPPS este de minim 12.137.459 lei, fără a include valoarea lipsei de folosinţă şi profitul nerealizat. Detalii aici.


Corpul de Control al Premierului a găsit nereguli şi la sucursala de transport a Regiei de protocol. A decontat de două ori serviciile oferite Secretariatului General al Guvernului, care a plătit astfel pentru transport şi service auto, semnificativ mai mult decât pe piaţa liberă.

Prin acest procedeu, RA-APPS a mascat şi decontarea unor cheltuieli neeconomicoase. Corpul de Control a dat ca exemplu cumpărarea de băuturi scumpe sau de produse cosmetice de lux.

Cele mai citite

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Calificare istorică! Corvinul Hunedoara, în finala Cupei României

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara s-a calificat pentru prima dată în istorie în finala Cupei României, după ce a învins-o pe teren propriu pe FC...
Ultima oră
Pe aceeași temă