21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFOTO: Noii miniştri ai Cabinetului Cioloş au depus jurământul

FOTO: Noii miniştri ai Cabinetului Cioloş au depus jurământul

UPDATE 17:10. Preşedintele Klaus Iohannis le-a urat succes noilor miniştri: „Aveţi domenii sensibile şi grele de păstorit. Vă doresc să aveţi mult succes!”

Şeful statului i-a transmis ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, să le arate românilor din străinătate că „ne pasă de ei”. 

„Doamna ministru, diaspora, românii din afara ţării sunt în atenţia noastră şi nădăjduiesc că veţi găsi căile cele mai potrivite de a arăta românilor din afara graniţelor noastre că ne pasă de ei şi, în aceleaşi fel, vă rog să-i convingeţi că avem nevoie de ei”, a afirmat Iohannis. 

El i-a spus şi noului ministru al Transporturilor, Sorin Buşe, că toată lumea va fi cu ochii pe el. 

„Domnule ministru al Transporturilor, pe oricine întrebaţi în ziua de azi de ce anume are nevoie România pentru a se dezvolta mai bine o să vă spună de infrastructură. Deci, este clar, toată lumea va fi cu ochii pe dumneavoastră ca să mişcaţi lucrurile. Sunt nenumărate şantiere şi începute şi abandonate şi în pregătire. Vă doresc mult succes, aveţi de lucru”, a completat şeful statului. 

Noului ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, preşedintele Iohannis i-a transmis să aibă grijă de proiectul „România Educată”. 

„Domnule ministru al Educaţiei, dumneavoastră preluaţi un domeniu care, din mai multe motive, îmi este foarte drag. Noi doi am discutat în repetate rânduri, dumneavoastră în calitate de rector, despre ce ar trebui făcut. Am constatat cu ocazia acestor discuţii că avem abordări similare. Sunt multe lucruri de rezolvat, eu vă doresc mult succes. Aveţi grijă de „România Educată'”, a conchis şeful statului. 

UPDATE 17:07. Cei patru noi miniștri din Cabinetul Cioloș au depus, joi, jurământul de credință, în faţa preşedintelui României, Klaus Iohannis.

La ceremonie au participat premierul Dacian Cioloş, membri ai Cabinetului, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, şi mai mulţi consilieri prezidenţiali. 

—————

Cei patru noi miniștri din Cabinetul Cioloș depun, joi, jurământul de credință, în faţa preşedintelui României, Klaus Iohannis. Ceremonia va avea loc la Palatul Cotroceni, la ora 17,00.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele privind numirea lui Mircea Dumitru ca ministru al Educaţiei, a lui Sorin Buşe ca ministru al Transporturilor şi a Mariei Ligor la Departamentul pentru relaţiile cu românii de pretutindeni. 

Şeful statului a semnat şi decretul privind numirea ca interimar la Ministerul Comunicaţiilor a lui Dragoş Tudorache – şeful Cancelariei premierului. 

De asemenea, şeful statului a semnat decretele privind revocarea lui Adrian Curaj din funcţia de ministru al Educaţiei, a lui Dan Costescu din funcţia de ministru al Transporturilor, a lui Dan Stoenescu din funcţia de ministru delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni şi a lui Marius Bostan din funcţia de ministru al Comunicaţiilor. 

Marți, premierul Dacian Cioloş a dispus eliberarea din funcţie a ministrului Comunicaţiilor, ministrului Transporturilor, a ministrului pentru românii de pretutindeni şi ministrul Educaţiei. 

Citeşte şi:

FOTO. Patru miniştri pleacă din Guvern. Premierul Cioloş îşi schimbă echipa. Cine sunt noii miniştri

Prima declarație a Ministrului Educației, Mircea Dumitru, pentru Rl: „Este o responsabilitate enormă”. Ce proiecte a susținut din funcția de Rector

„După o perioadă de pregătire, Guvernul intră într-o etapă nouă, aceea a livrării rezultatelor. (…) Am decis astăzi să operez câteva schimbări în Guvern”, a declarat Cioloş la Palatul Victoria. 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă