27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportNoii miniștri de la Externe și Cultură au depus jurământul. Mesajul lui...

Noii miniștri de la Externe și Cultură au depus jurământul. Mesajul lui Băsescu

Noii miniștri de la Externe și Cultură, Bogdan Aurescu și respectiv Csilla Hegedus, au depus luni seară jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni.

La eveniment au participat preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, consilieri din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Președintele Traian Băsescu a spus, luni, la depunerea jurămintelor de către cei doi noi miniștri, ai Afacerilor Externe și Culturii, că transmite felicitări în mod deosebit pentru nominalizarea de la Ministerul de Externe.

”Îi felicit pe cei doi miniștri și, cu scuzele de rigoare, felicitări în mod deosebit pentru nominalizarea de la Ministerul de Externe. Este un un moment în care e nevoie de stabilitate și seriozitate, mai ales că funcția prezidențială este într-un moment de tranziție”, a spus președintele.

Traian Băsescu le-a mai transmis celor doi miniștri că le stă la dispoziție până la 21 decembrie, oricând va fi nevoie de el.

Diplomatul Bogdan Aurescu a fost propus ministru de Externe, după demisiile lui Titus Corlăţean şi Teodor Meleşcanu şi retragerea propunerii ambasadorului Mihnea Motoc.

Csilla Hegedus, secretar de stat în Ministerul Culturii, este propunerea Uniunii pentru conducerea ministerului, după demisia lui Kelemen Hunor.

 

Cele mai citite

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă