12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportNoii miniştri din Guvernul Grindeanu au depus jurământul de învestire în funcţie....

Noii miniştri din Guvernul Grindeanu au depus jurământul de învestire în funcţie. Preşedintele Iohannis: Remanierea propusă de premier este o întărire a echipei guvernamentale

Tudorel Toader, Rovana Plumb, Mihai Tudose și Alexandru Petrescu depun, joi, jurământul pentru învestirea în funcțiile de ministru al Justiției, ministru delegat pentru Fonduri Europene, ministru al Economiei, ministru pentru Mediul de Afaceri. Ceremonia va începe la ora 15.00.

UPDATE 15.00. Ceremonia de depunere a jurământului pentru învestirea în funcţie a noilor miniştri a început. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că “remanierea propusă de premier este o întărire a echipei guvernamentale”.

“Ne întâlnim aici pentru prima remaniere guvernamentală, dar circumstanţele sunt deosebite şi cred că această mişcare este una bună. Vă doresc succes şi un mandat bun. Consider că această remaniere propusă de primul-ministrul este o întărire a echipei guvernamentale”, a declarat şeful statului.

De asemenea, liderul de la Cotroceni a declarat că vineri va “promulga legea de abrogare a OUG 13 şi de adoptare a OUG 14”, afirmând că astfel se vor crea “toate condiţiile pentru a trece la normalizarea situaţiei”.

Joi dimineața, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru revocarea lui Alexandru Petrescu din funcția de ministru al Economiei și a Mihaelei Virginia Toader din funcția de Ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Totodată, șeful statului a semnat decretul pentru numirea lui Mihai Tudose în funcţia de ministru al Economiei, cel de numire a Rovanei Plumbca ministru delegat pentru Fonduri Europene, a lui Tudorel Toader ca ministru al Justiției și a lui Alexandru Petrescu ca ministru pentru Mediul de Afaceri.


Tudorel Toader, fost judecător la CCR, este propunerea PSD pentru Ministerul Justiției. Coaliția de guvernare a operat alte trei modificări în Executiv, promovând inclusiv doi foști miniștri din Cabinetele Ponta. Remanierea a avut loc la numai o lună și jumătate de la depunerea jurământului de către Guvernul Grindeanu…continuarea aici.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat, joi, în unanimitate propunerile făcute de conducerea coaliţiei de guvernământ pentru cele patru portofolii. Alexandru Petrescu a fost mutat de la Ministerul Economiei la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, pe care îl gestiona interimar, după demisia lui Florin Jianu. Portofoliul Economiei a fost preluat de Mihai Tudose care a mai ocupat acest post în ultimul cabinet al lui Victor Ponta, în decembrie 2014 – noiembrie 2015.

Tudorel Toader, fost judecător al Curţii Constituţionale, a fost propus ministru al Justiţiei, iar Rovana Plumb în locul Mihaelei Toader în funcţia de ministru delegat al Fondurilor Europene.


Un tehnocrat bun pentru PSD & ALDE este un prieten de partid, cineva care are cel puțin un schelet în dulap, cineva care a primit favoruri, pe care a venit vremea să le întoarcă. Tudorel Toader, ministrul independent al Justiției, este un vechi amic al șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cu ajutorul căruia a și primit, de altfel, pentru zece ani un fotoliu la Curtea Constituțională. În momentele-cheie, ca judecător constituțional, Toader a știut cum să întoarcă spatele legii pentru a le da dreptate celor care l-au numit: s-a întâmplat în 2012, când s-a pronunțat pentru validarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, deși nu exista cvorum, iar în 2016 a fost de partea celor care au reformulat abuzul în serviciu, o decizie a Curții care va duce la modificarea Codurilor Penale, probabil în sensul în care a făcut-o Guvernul cu Ordonanța de Urgență 13…continuarea aici.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă