17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportNou concurs pentru alegerea şefului ANI

Nou concurs pentru alegerea şefului ANI

Consiliul Național de Integritate a anunțat, vineri, reluarea procedurilor de selecție a preşedintelui Agenției Naționale de Integritate  după ce, pe 24 august, niciunul dintre cei trei candidați înscrişi la concurs nu a promovat proba scrisă.Concursul pentru ocuparea funcţiei de președinte al Agenţiei Naţionale de Integritate constă într-o probă scrisă şi în susţinerea unui interviu. Proba scrisă este programată pentru luni, 16 noiembrie, ora 12.00, la sediul ANI, iar susținerea interviului va avea loc vineri, 27 noiembrie, ora 11.00, anunţă Mediafax.

Dosarele de candidatură se pot depune până în 12 octombrie, de luni până vineri, între orele 09.00 – 16.30, la sediul ANI, iar planurile de management pe baza cărora se vor susţine interviurile se depun tot la sediul Agenţiei, între 15 octombrie și 6 noiembrie, între orele 08.30 – 16.30.

Vicepreşedintele ANI, Bogdan Stan, care conduce interimar instituţia, după demisia lui Horia Georgescu, şi ceilalţi doi candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al ANI, Claudiu Platon şi Ionel Gârleşteanu, au fost respinşi, la sfârșitul lunii august, la proba scrisă, din cadrul concursului pentru șefia ANI. Claudiu Platon şi Ionel Gârleşteanu au depus contestații, care le-au fost respinse, potrivit rezultatelor afișate pe site-ul ANI.

Aceasta este a doua procedură de selecţie pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI, după ce niciunul dintre cei trei candidați, inclusiv actualul șef interimar, nu a promovat, pe 24 august, proba scrisă a concursului.

Mandatul președintelui Agenției Naționale de Integritate este de patru ani, iar funcția este incompatibilă cu orice funcție publică sau privată, cu excepția celor din învățământul superior.  Președintele ANI are rang de secretar de stat, este desemnat prin concurs organizat de CNI și numit în funcție de către Senat.

 

 

Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă