12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportNou șef la Departamentul de Informaţii din MAI

Nou șef la Departamentul de Informaţii din MAI

Nicolae Gheorghe a fost avansat din postul de subsecretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), fosta DGIPI, din Ministerul Afacerilor Interne în cea de conducător al acestui departament, prin decizie semnată vineri de premierul Victor Ponta.

Şeful Departamentului Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), fosta DGIPI, din Ministerul Afacerilor Interne, Gelu Oltean, a fost eliberat din funcţie, la cerere, în luna iulie, iar atribuţiile au fost preluate de adjunctul acestuia, Nicolae Gheorghe.

La acel moment a fost anunţat că preluarea atribuţiilor este temporară, până la numirea în funcţie a noului şef al DIPI.

Premierul Victor Ponta a declarat atunci că Oltean a fost eliberat din funcţie la propunerea ministrului de resort Gabriel Oprea. Oltean va primi alte însărcinări în cadrul MAI, a mai spus Ponta.

La sfârşitul anului 2012, Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) din cadrul MAI, a cărei conducere era numită de ministrul de Interne, a fost reorganizată ca departament, coordonat de un secretar de stat, ajutat de doi subsecretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Gelu Oltean, numit director general al DGIPI în aprilie 2012, a fost reconfirmat la conducerea structurii, la începutul lunii ianuarie 2013, de premierul Victor Ponta, fiind numit secretar de stat la şefia DIPI.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă