21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportDîncu, Tobă și Curaj, membri cu probleme ai Academiei de Științe ale...

Dîncu, Tobă și Curaj, membri cu probleme ai Academiei de Științe ale Securității

Vasile Dîncu, Petre Tobă și Adrian Curaj se numără printre membrii Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN) care nu respectă criteriile pentru obținerea calității de membru titular sau corespondent al instituției, informează PressOne.

Legea ASSN prevede că instituția se află „în coordonarea științifică a Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații”, reunind „personalități de o deosebită valoare științifică și profesională” din domeniile menționate. Pentru obținerea calității de membru titular sau corespondent, candidații trebuie să îndeplinească o serie de criterii, care vizează activitatea publicistică și de cercetare științifică și activitatea didactică și științifică.

Astfel, membrii titulari sau corespondenți ai ASSN trebuie să fie unici autori sau coautori de cărți, manuale, cursuri universitare sau monografii, să aibă articole publicate în reviste recunoscute de Consiliul Național al Cercetării Științifice sau în volumele unor conferințe internaționale sau să fi fost implicați în proiecte de cercetare. Mai mult, ei trebuie să fie profesori universitari titulari sau asociați, organizatori de conferințe în țară sau străinătate.

Mai mult, alte criterii prevăd calitatea de membru în Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) sau cea de membru în Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, punctate triplu (15 puncte pentru CNATDCU) sau dublu (10 puncte pentru ARACIS) față de calitatea de profesor universitar titular (5 puncte).

În aceste condiții, nouă persoane nu respectă condițiile, care prevăd ca membrii să aibă legătură cu „ domeniile cercetării științifice din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională”.

Cei nouă academicieni care nu respectă criteriile legii sunt: Remus Pricopie, președintele ASSN, Vasile Dîncu, vicepremier, Adrian Curaj, ministru al Educației, Petre Tobă, ministru de Interne, Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației, Dan Mihalache, șeful Cancelariei Prezidențiale, Gabriel Liviu Ispas, secretar de stat în Ministerul Educației, Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educației, și Ion Neagu, avocat, notează PressOne.

 

 

Cele mai citite

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Băncile, sancționate ca urmare a războiului din Ucraina. Reprezentanții lor spun că se confruntă cu provocări fără precedent

După ce americanii au anunțat că vor trece la sancționarea grupului austriac Raiffeisen, din cauza afacerilor extinse din Rusia, la câteva zile Rusia a...
Ultima oră
Pe aceeași temă