13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportNuland avertizează: Corupția ține de securitatea națională

Nuland avertizează: Corupția ține de securitatea națională

Asistentul secretarului de stat american, Victoria Nuland, a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, că fenomenul corupţiei este o chestiune de securitate naţională.

Aflată în vizită la Bucureşti, Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, a precizat că există "progrese considerabile" în ceea ce priveşte unele aspecte ale statului de drept, precum renunţarea la legea amnistiei din "Marţea Neagră", sau referitor la consensul privind alocarea a 2% din PIB pentru apărare.

Citește și: GALERIE. VIDEO. Vizita Victoriei Nuland la București. Ce a discutat cu oficialii români

Emisarul preşedintelui american a remarcat "îmbunătăţirea culturii politice" de la Bucureşti, dar a spus că mai sunt multe lucruri de făcut, precum aprofundarea predictibilităţii, mai puţine ordonanţe de urgenţă sau un Cod fiscal funcţional.

"Cred că este un impuls pozitiv, dar astăzi am vorbit despre aprofundarea predictibilităţii pentru ca mediul de business să ştie la ce să se aştepte, despre mai puţine ordonanţe de urgenţă, despre importanţa unui Cod fiscal care să funcţioneze, despre un mediu de afaceri sigur", spune oficialul american.

Citește și: Ce vor americanii de la noi. România, după Nuland

Pe de altă parte, Victoria Nuland a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta şi cu liderii politici despre noua abordare regională a SUA privind combaterea corupţiei, avertizând că acesta este o chestiune care ţine şi de securitatea naţională, nu doar de consolidarea democraţiei.

Asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland a subliniat că asistăm la "un nou început politic pentru România" şi este nevoie de "progrese reale pentru cetăţenii României pentru că e clar că asta au cerut oamenii când s-au prezentat la urne".

Cele mai citite

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă