13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportO nouă dispută în comisiile de buget din cauza unei biserici

O nouă dispută în comisiile de buget din cauza unei biserici

Bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost adoptat de Comisiile pentru buget, după o dispută generată de un amendament care prevedea suplimentarea cu 2 milioane de lei a pentru Mănăstirea Dealu Mare, deşi Guvernul a decis să nu aloce bani pentru biserici în 2016, informează Mediafax.

Deputatul PNL Vasile Horga a depus un amendament care prevedea suplimentarea bugetului cu 2 milioane de lei pentru Mănăstirea Dealu Mare, unde este îngropat capul lui Mihai Viteazu, propunerea sa fiind adoptată de Comisiile reunite de buget-finanţe.

Aprobarea amendamentului a fost contestată ulterior de reprezentanții Ministerului Finanțelor care au cerut să fie indicată sursa de finanțare. În urma unei pauze de consultări, deputaţii şi senatorii au revenit asuprea deciziei şi au renunţat la amendament.

În schimb, au fost admise alte două amendamente care au în vedere sprijinirea organizațiilor cetățenilor care aparțin minorităților naționale, amendamente care nu modifică suma totală a bugetului SGG.

Anul viitor SGG va avea un buget de 832,8 milioane de lei, cu 18% mai mic față de anul în curs. Cea mai mare diminuare se înregistrează la proiecte din fonduri externe nerambursabile, determinată de faptul că peste 90% din programe au avut termen de finalizare 2015. Pentru 2016 este prevăzută suma de 6 milioane pentru proiecte, urmând să se aloce şi sume suplimentare, potrivit secretarului general al Executivului, Sorin Chelmu.

Pe de altă parte, Secretariatul General al Guvernului, beneficiază de o creștere de 22% a cheltuielilor de personal.

În 2016, Guvernul nu intenţionează să aloce niciun leu pentru construirea de biserici noi sau pentru modernizarea de biserici existente, conform proiectului de buget pe 2016. Măsura vine după ce, în 2014 şi 2015, Guvernul condus de Victor Ponta a alocat în total 325 milioane de lei (peste 72 de milioane de euro) pentru biserici.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă