16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportO propunere legislativă pentru modificarea numărului de membri din Comisia SIE, în...

O propunere legislativă pentru modificarea numărului de membri din Comisia SIE, în dezbaterea Camerei Deputaţilor

O propunere legislativă care vizează creșterea numărului de membri ai Comisiei SIE de la cinci, câți sunt în prezent, la șapte, a fost depusă spre dezbatere, în procedură de urgență, la Camera Deputaților, informează Mediafax.

În expunerea de motive, iniţiatorii argumentează propunerea de majorare a numărului de membri ai Comisiei SIE prin necesitatea asigurării participării la procesul decizional al tuturor grupurilor parlamentare.

„Creşterea numărului de membri ai Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIE de la 3 deputaţi şi 2 senatori la 4 deputaţi şi 3 senatori va asigura o mai bună gestionare a procesului de control parlamentar”, se menţionează în expunerea de motive.

Un alt argument invocat se referă la Comisia SRI, organism cu competenţe similare, dar care are nouă membri. „Controlul parlamentar al activităţii SRI se realizează de către un organism comun compus din nouă membri desemnaţi de grupurle parlamentare. Se impune creşterea numărului de membri ai Comisiei SIE întrucât activitatea celor două comisii este similară şi presupune acelaşi grad de complexitate”, se mai arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Comisia SIE nu a fost încă înfiinţată din cauza divergenţelor dintre grupurile parlamentare, dată fiind situaţia actuală în care grupuri parlamentare mai mici, deşi au reprezentare parlamentară, nu pot avea şi reprezentanţi în această comisie din cauza numărului redus de membri.

Cele mai citite

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă