10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportOperațiunea Cristal. Fiscul a adăugat pe listă șase noi complexuri comerciale. Ce...

Operațiunea Cristal. Fiscul a adăugat pe listă șase noi complexuri comerciale. Ce amenzi a aplicat

La o săptămână de la declanșarea Operațiunii ”Cristal”, Direcția Antifraudă Fiscală, a acordat amenzi în valoare de 7.037.905 de lei și a confiscat bunuri și sume în valoare de 2.093.132 de lei, potrivit unui comunicat al ANAF. 

Acțiunile Direcției Antifraudă au avut loc la 21 de centre engros din toată țara, la 1.237 de contribuabili. Pe lista celor 15 centre engros alese pentru prima serie de verificări au mai fost adăugate încă șase: Grand Siraj (Iași), Sucpi (Craiova), Redexpo (Ploiești), Complex Comercial Transilvania (Tg Mureș),  Piața agroalimentară Stupini (Brașov) și Târgul Municipal (Craiova). 

Citește și: Operațiunea Cristal. Complexul comercial Dragonul Roșu, controlat de Fisc

ANAF a preciza că monitorizările și controalele au loc zilnic la toate cele 60 de centre engros, astfel încât în ziua în care un complex comercial nu este pe lista de verificări operative, inspectorii antifraudă vor desfășura activități de monitorizare a respectivului complex.

De asemenea, ANAF a atenționat clienții centrelor engros să solicite și să se asigure că primesc și dețin, pentru mărfurile cumpărate, toate actele prevăzute de lege, facturi, chitanțe, avize, documente transport și bonuri fiscale după caz.

Citește și: Operațiunea Cristal: 15 complexuri engros, controlate de Fisc

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă