15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportOprea: Criminalitatea stradală a avut cea mai mică valoare în acest an

Oprea: Criminalitatea stradală a avut cea mai mică valoare în acest an

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunţat, luni, la şedinţa de bilanţ a ministerului pe care îl conduce, că în 2014 criminalitatea stradală a avut cea mai mică valoare din ultimii nouă ani, în timp ce numărul furturilor a fost cel mai mic din ultimii cinci ani, informează Mediafax.

Citește și: Bilanțul MAI pe 2014. Kovesi avertizează: Legăturile angajaților Ministerului de Interne cu politicienii, o vulnerabilitate

“Criminalitatea stradală a cunoscut cea mai mică valoare din ultimii nouă ani şi mă refer la faptele comise cu violenţă, în stradă, la tâlhării sau agresiuni”, a explicat Gabriel Oprea.

Furturile au scăzut, la rândul lor, cu opt la sută, ajungând la cea mai mică valoare din ultimii cinci ani, în timp ce în zona rurală, infracţionalitatea a atins cel mai scăzut nivel din ultimii şase ani, informează ministrul Afacerilor Interne.

Gabriel Oprea a mai spus că peste 21.000 de ofiţeri, subofiţeri şi agenţi din structurile MAI au fost avansaţi anul trecut înainte de termen, peste 8.200 dintre aceştia fiind poliţişti.

Legat de gestionarea situaţiilor de urgenţă, ministrul Afacerilor Interne a afirmat că “2014 a fost un an al provocărilor, un an îndoliat de două tragedii aviatice, un an al lecţiilor învăţate”.

În acest sens, ministrul a amintit că anul trecut s-a decis ca toate instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă să utilizeze proceduri identice, sub comanda unică a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

“Efectele acestor modificări au fost resimţite imediat după implementare. Primele intervenţii în situaţii de urgenţă după adoptarea acestora, fie că a fost vorba de intervenţii pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice severe, de accidente grave sau de incendii, au fost mult mai bine coordonate”, a afirmat Oprea.

Cele mai citite

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Un rapper iranian a fost condamnat la moarte

Rapper-ul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte astăzi, 24 aprilie 2024. Starul este acuzat că are legătură cu tulburările din Iran din...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...
Ultima oră
Pe aceeași temă