12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportPonta a prezentat PLANUL PENTRU REFUGIAȚI. Câți bani alocă România pentru traiul...

Ponta a prezentat PLANUL PENTRU REFUGIAȚI. Câți bani alocă România pentru traiul zilnic al imigranților

Premierul Ponta a prezentat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la ora primului ministru, situaţia migraţiei.

Conform legii, trebuie să le dăm posibilitatea refugiaților să se integreze în societate. Trebuie să depășim mentalitatea de secol XIX și să acționăm european. Deja au venit refugiații în România. Sunt patru. Putem să gestionăm aceste lucruri. Din momentul în care dobândesc calitatea de refugiat omul are aceleași drepturi ca un cetățean român, în teorie. Evident, în afara dreptului de vot. Nu s-a întâmplat nimic din tot ce zicea cruciatul Traian Băsescu”, a explicat Victor Ponta.

România nu se află sub niciun fel de presiune, cifrele fiind comparate cu cele din anii trecuti, tebuie să aplicăm măsurile europene, cred că a fost corect să susținem princioiul cotelor obligatorii, însă cred că nu a fost bine că am votat la fel ca Ungaria. România va sprijini eforturile Uniunii Europene și ale Statelor Unite pentru reconstrucția Siriei”, a completat premierul.

Victor Ponta a susținut că „țara noastră își asumă toate convențiile internaționale în privința refugiaților și vom implementa  decizia JAI și cred că poziția României trebuie să fie de solidaritate. Azi nu există o presiune specială din punct de vedere al unui flux al refugiaților. În august am avut 18 ceri, iar în primele nouă luni au fost 944 de cereri de azi. Având în vedere evenimentele din Serbia și construirea gardului la granița cu România de către Ungaria am dispus construirea  a două centre, la Lunca și la Moravița. Problema nu este primirea lor, ci integrarea lor și a locurilor de muncă pentru aceștia. România nu a avut o mentalitate adecvata până în acest moment, și cred că trebuie să avem pregătite mecanismele nu doar cele de prevenție, ci și cele de integrare. Nu există probleme cu imigrația în România. Pâna acum acum au venit în Europa 550.000 de refugiați, din care peste 50% sunt sirieni. România nu construieste garduriIntervenția Rusiei în Siria nu face decât să agraveze situația de acolo. Vom crea o coaliție pentru integrare care se se ocupe de modifcarea legislației, de logistică, de accesul persoanelor la educație, muncă, sistem bancar, sănătate și comunicare publică pentru a combate xenofobia și populismul care acum au reizbuncnit pentru scopuri politice. Aceste măsuri sunt necesare pe termen scurt. Încă avem în vigoare o lege din 2006 prin care fiecărui refugiat suma de trei lei pe zi”.

Cu toate că liberalii sunt în grevă japoneză, i-au solicitat să vorbească despre votul prin corespondenţă. Niculae Mircovici, secretarul Camerei, a precizat, că premierul a cerut să vorbească pe tema migrației, anunță Mediafax.

În legătură cu întâlnirea cu primul ministru la ora premierului. Miercurea trecută, la şedinţa Biroului Permanent, s-a solicitat din partea opoziţiei să prezinte tema pe care vor să discute cu premierul. Întrucât au spus că nu au o temă anume, s-a stabilit să trimită primului ministru o scrisoare să stabilească tema. Joi, PNL a stabilit tema privind votul prin corespondenţă, dar primul ministru deja comunicase că vrea să se discute despre migraţie“, a susţinut Mircovici.

Biroul Permanent a decis ca luni premierul să vorbească în plen pe tema migraţiei, urmând ca despre votul prin corespondenţă să se discute la o “şedinţă ulterioară”, a adăugat Mircovici.

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă