14.4 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSportParlamentarii stabilesc, luni, calendarul moțiunii de cenzură a PNL. Liberalii cer demisia...

Parlamentarii stabilesc, luni, calendarul moțiunii de cenzură a PNL. Liberalii cer demisia lui Ponta

UPDATE 13.17: Moțiunea de cenzură depusă, vineri, de Partidul Național Liberal va fi citită, luni, la ora 17:30, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Orban a spus că această decizie a fost luată de majoritatea parlamentară și că liberalii propuseseră ca moțiunea să fie dezbătută joi, în final stabilindu-se ca moțiunea să fie dezbătută și votată vineri dimineață, de la ora 10.00.

"Putea să se facă și duminică, noi suntem pregătiți", a spus Ludovic Orban.

PNL a depus, vineri, la Parlament moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, care este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL. Moţiunea este intitulată "Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!".

———

Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului stabilesc, luni, calendarul moţiunii de cenzură depuse, vineri, de liberali, prin care se cere demisia lui Victor Ponta.

Co-președintele PNL, Vasile Blaga a declarat, duminică, că partidul din care face parte va face un lanţ uman în jurul Parlamentului în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură.

"În ziua în care vom dezbate moţiunea de cenzură vom face un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului şi vom chema bucureştenii să ni se alăture. De asemenea, vom avea o serie de acţiuni în toate capitalele de judeţ în sprijinul revendicării noastre şi a românilor: dreptul de vot al cetăţenilor", a declarat co-preşedintele PNL Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, Alina Gorghiu a precizat că PNL va avea, luni sau marţi, o nouă serie de discuţii cu liderii partidelor politice parlamentare.

Întrebată dacă vor fi discuţii inclusiv cu membri ai PSD, Gorghiu a spus: "Liderii de grup au mandat să disc cu toţi parlamentarii, inclusiv reprezentanţi din PSD".

Totodată, ea s-a declarat "optimistă" că UDMR "poate să susţină o moţiune de cenzură".

Cele mai citite

Legea care obligă patronii care închiriază mașini să facă inspecția la șase luni, promulgată de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate...

Clinica de Stomatologie din Şoseaua Olteniţei e gata. Daniel Băluță, declarații despre noua clinică

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunțat marți că deschiderea oficială a Clinicii de Stomatologie de pe Şoseaua Olteniţei este programată pentru data de...

Terminalul din Berceni al liniei STB 97 a fost mutat

Terminalul din Berceni al liniei 97 a fost mutat în stația „Pasaj Mihai Bravu”, anunță Societatea de Transport București (STB). Începând de astăzi, 14.05.2024, terminalul...
Ultima oră
Pe aceeași temă