12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportParlamentul nu a avut CVORUM pentru a-l vota pe șeful TVR. Decizia...

Parlamentul nu a avut CVORUM pentru a-l vota pe șeful TVR. Decizia s-a amânat pentru marți

UPDATE 13,30: Plenul Parlamentului nu a reuşit, miercuri, să se pronunţe asupra propunerii de numire a lui George Orbean în funcţia de preşedinte-director general al SRTv, nefiind cvorum la votul secret cu bile. 

Potrivit procesului verbal, au fost prezenţi 199 de parlamentari, cvorumul necesar fiind 272. Din cei 199 de deputaţi şi senatori, doar 189 au votat şi s-au înregistrat 130 voturi “pentru” şi 55 “împotrivă”, patru fiind anulate. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a suspendat şedinţa şi precizat că va convoca următoarea şedinţă a Parlamentului marţi, la ora 12,00. 

Surse parlamentare declarau anterior că singura soluţie pentru deblocarea situaţiei de la TVR este ca Guvernul să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să numească un şef interimar. 

Însă Guvernul nu intenţionează să dea o astfel ordonanţă de urgenţă, au precizat miercuri, pentru AGERPRES, surse din Executiv. 

UPDATE 12,00:  Şedinţa Parlamentului a fost reluată, miercuri, după o pauză de consultări între liderii grupurilor parlamentare, cu apel nominal pentru verificarea cvorumului de lucru necesar pentru alegerea preşedintelui-director general al SRTv, informează Agerpres.

Liderul grupului deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a solicitat apelul nominal pentru a se vedea cine sunt absenţii. 

“Consider că situaţia este deosebit de gravă în sensul în care majoritatea nu asigură cvorumul necesar alegerii preşedintelui. Pentru a se vedea exact care sunt absenţii astăzi vă rog să faceţi un apel nominal şi după aceea vom vedea dacă avem sau nu cvorum”, a spus Nicolăescu. 

Deputaţii şi senatorii reuniţi miercuri în plen au luat o pauză de 15 minute, după ce s-a constatat că nu este cvorum pentru a fi votat noul preşedinte-director general al SRTv, informează Agerpres.

“Împreună cu cei doi preşedinţi ai comisiilor de cultură de la Camera Deputaţilor şi Senat şi cu cei de la conducerea şedinţei de plen am decis să luăm o pauză de consultări de un sfert de oră. Să nu părăsiţi sala de plen. Trebuie să luăm o decizie cu privire la Televiziunea Română, în acest moment avem un Consiliu de Administraţie votat, dar nu suntem în cvorum legal pentru a supune la vot preşedintele propus de CA”, a transmis preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. 

La începutul şedinţei erau prezenţi 147 de deputaţi şi senatori, iar cvorumul pentru vot final este de 272.

Citește și: Institutul pentru Studierea Holocaustului critică numirea Oanei Stănciulescu în conducerea TVR

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă