18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSportParlamentul se reuneşte azi pentru a cere demisia preşedintelui Băsescu

Parlamentul se reuneşte azi pentru a cere demisia preşedintelui Băsescu

Cele două Camere ale Parlamentului se vor reuni în cursul acestei zile pentru a discuta şi supune votului declaraţia politică prin care i se va cere demisia de onoare preşedintelui Traian Băsescu. Șeful statului le-a transmis deja parlamentarilor că nu va lua în seamă aceste demersuri și nici solicitările individuale, scrie Mediafax.

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului este programată să înceapă miercuri la ora 10.00, după ce, în cursul dimineţii, urmează să aibă loc şi o reuniune a Birourilor permanente, în care să fie definitivată ordinea de zi.

Propunerea de adoptare a unei declaraţii politice privind demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu, ca urmare a cazului în care este implicat fratele acestuia, a fost formulată luni de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a menţionat că declaraţia propusă are o valoare de principiu, politică, şi nu una juridică, mai arată Mediafax.

Pe site-ul Senatului a fost postat tot luni şi un proiect de declaraţie care să fie supus votului în plenul acestei Camere. "Pe data de 6 iunie 2012, în temeiul Art. 95. Al. 1 din Constituţie, Parlamentul l-a suspendat din funcţie pe Preşedintele României. La Referendumul organizat pe 29 iulie 2012, conform Art. 95, Al. 3 din Constituţie, o majoritate de 87% din cei care s-au prezentat la urne a votat pentru demiterea Preşedintelui României. Voinţa majorităţii covârşitoare a votanţilor a fost înfrântă atunci în condiţiile cunoscute. În ciuda acestui vot de blam, atitudinea Preşedintelui României nu s-a ameliorat în ultimii doi ani, din contră, au apărut noi manifestări contrare constituţiei sau la limita constituţionalităţii, cu precădere în preajma alegerilor, dar nu numai. Scandalul intern fără precedent şi cu largi ecouri internaţionale negative generat de arestarea fratelui Preşedintelui României, de legăturile acestuia cu indivizi care au acţionat în afara legii, dar şi de împrejurarea că Preşedintele României avea cunoştinţă de mai bine de un an de potenţialul penal al acestor relaţii şi activităţi, dar nu a intervenit pentru curmarea acestei stări de fapt, au creat o situaţie şi o imagine incompatibile cu statutul funcţiei de Preşedinte al României şi cu mult sub demnitatea impusă acestei poziţii în stat. Având în vedere cele menţionate, Senatul României întrunit în plenul său, solicită preşedintelui României, Traian Băsescu, să-şi prezinte demisia de onoare", se arată în proiectul de declaraţie iniţiat de Tăriceanu.

Cele mai citite

Ședință solemnă în Parlament, cu ocazia Zilei prieteniei româno-israeliene

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni astăzi, de la ora 10:00, în şedinţă solemnă comună consacrată marcării Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România...

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene se laudă cu proiectele din ultimii ani

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a subliniat marți, în cadrul unei declarații la Craiova, importanța investițiilor în sectorul sănătății din România în...

Farul – Universitatea Craiova 3-3. Remontada de senzație la Ovidiu! „Marinarii” ratează cupele europene

Farul Constanţa a remizat pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 3-3, după ce în minutul 72 conducea cu 3-0. Eroul oltenilor a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă