11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Patru candidați la funcția de ambasador audiați, marți, în Parlament. Trei...

UPDATE. Patru candidați la funcția de ambasador audiați, marți, în Parlament. Trei diplomați, avizați pozitiv

UPDATE:  Viorel Moşanu a primit, marţi, aviz favorabil în comisiile reunite de politică externă, el urmând să fie primul ambasador al României în Belarus, unde până acum reprezentarea a fost la nivel de însărcinat cu afaceri, conform Mediafax.

Moşanu a primit 18 voturi “pentru” şi unul “împotrivă”.

UPDATE: Diplomatul Mihnea Motoc a primit, marţi, aviz favorabil din partea comisiilor de politică externă din Parlament pentru postul de ambasador al României în Marea Britanie, fiind înregistrate 20 de voturi favorabile şi un vot “împotrivă”, conform Mediafax.

Motoc a declarat la audierile în comisiile de specialitate ale celor două Camere că, prin nominalizarea sa ca ambasador în Marea Britanie, are şansa de a porni la drum cu un guvern aflat la început de mandat, cu o majoritate limpede, el arătând că, dintre membrii actualului Executiv, majoritatea vor fi reconfirmaţi în funcţie şi că a avut ocazia să ia legătura cu aceştia în diferite formate ale Consiliului UE.

Citește și: Mihnea Motoc, avizat pozitiv în postul de ambasador în Marea Britanie. Ce declarații a făcut demnitarul

UPDATEBogdan Mazuru a primit, marţi, aviz favorabil pentru postul de ambasador în Austria în cadrul comisiilor reunite de politică externă, cu 19 voturi “pentru” şi două “împotrivă”, informează Mediafax.

Citește și: Bogdan Mazuru, avizat favorabil pentru postul de ambasador în Austria. Ce declarații a făcut oficialul

UPDATE: Luminiţa Odobescu a primit, marţi, aviz favorabil în comisiile reunite de politică externă pentru postul de Reprezentant Permanent al României la Uniunea Europeană, informează Mediafax.

Odobescu a fost avizată cu 21 de voturi “pentru” şi o abţinere.

Citește și: Cine va ocupa funcția de Reprezentant Permanent la UE

Luminiţa Teodora Odobescu, în prezent consilier al premierului Victor Ponta, îi va succeda lui Mihnea Motoc în funcţia de Reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană.

————-

Ambasadorii Mihnea Motoc, Bogdan Mazuru, Adrian Cosmin Vieriţă şi Carmen Liliana Podgorean, vor fi audiaţi, marți, în Comisiile de politică externă reunite din Parlament.

Mihnea Motoc ar urma să îl înlocuiască pe Ion Jinga în postul de ambasador în Marea Britanie, în timp ce Bogdan Mazuru a fost rechemat de la Paris şi ar urma să reprezinte România în Austria. În tot acest timp, postul de ambasador în Franţa a rămas vacant. 

Citește și: Cine ar putea ocupa postul de ambasador al Belgiei în România

Adrian Cosmin Vieriţă este propus pentru a fi reprezentantul permanent la ONU, în timp ce Carmen Liliana Podgorean ar urma să fie ambasador în Paraguay. 

Săptămâna viitoare vor fi audiaţi şi fostul şef al SRI, George Maior, şi jurnalistul Emil Hurezeanu. Cei doi vor ocupa posturile de ambasador în Statele Unite, respectiv în Germania. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

5 metode prin care îți poți depăși frica de a vorbi în limba engleză

Frica de a vorbi în engleză este o emoție comună printre cei care învață această limbă străină, dar există numeroase metode eficiente pentru a...

Mii de americani au vizitat Ambasada României din Washington, la Ziua Porților Deschise

Peste 3.000 de persoane au vizitat Ambasada României de la Washington, în ziua de sâmbătă, 11 mai 2024, a anunțat Ambasada României. Vizitele au...

România, fără reprezentante la Roma. Irina Begu, eșec usturător cu Danielle Collins

România a rămas fără reprezentante la turneul WTA de la Roma, după ce Irina Begu a pierdut meciul din „optimi” contra americancei Danielle Collins,...
Ultima oră
Pe aceeași temă