15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportPe cine mai trage Dan Șova dupa el?

Pe cine mai trage Dan Șova dupa el?

Senatul va oferi DNA toate înscrisurile întocmite în 2014 şi 2015 de Comisia pentru regulament, în adresă fiind menţionat numărul dosarului lui Dan Şova.

Solicitarea DNA datează din 21 mai și are ca termen ziua de astăzi. Cum în trecut senatorii s-au arătat reticenți în a trimite procurorilor documentele solicitate, DNA a avertizat în adresă că un eventual refuz ar reprezenta „infracţiunea de obstrucţionare a justiţiei”. Potrivit Codului Penal, această infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. 

După şedinţa Biroului Permanent, vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) a precizat că documentele solicitate vor fi transmise DNA în termenul solicitat.  Care este miza solicitării DNA? Președintele Comisiei pentru regulament, Sebastian Grapă (PNL), a explicat că „există în preambulul adresei făcute către Senat numărul de dosar al senatorului Şova”. Grapă şi-a exprimat opinia că procurorii ar putea fi interesaţi să vadă dacă au existat solicitări anterioare de modificare a regulamentului în funcţie cu Constituţia şi nu au fost duse la îndeplinire.

Cazul Șova, la Comisia juridică

Anterior, DNA ceruse predarea tuturor înscrisurilor întocmite de Senat în anii 2014 şi 2015, ca urmare a cererilor DNA pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie în perioada respectivă, precum şi documentele în cazul senatorului Dan Şova. După un prim refuz, sub pretextul unor erori procedurale, Senatul a trimis documentele solicitate.

Tot ieri, Biroul Permanent al Senatului a decis să trimită decizia CCR în cazul Șova la Comisia juridică, fixând un termen de o săptămână. Judecătorii CCR au decis, săptămâna trecută, că hotărârea Senatului prin care nu s-a încuviinţat reţinerea şi arestarea senatorului PSD Dan Şova este neconstituţională. Senatorii din Comisia juridică ar urma să propună plenului o soluție. Variantele vehiculate sunt un nou vot în Senat sau adoptarea unei hotărâri prin care se încuviințează cererea de reținere și arestare, pentru că hotărârea inițială a fost neconstituțională.

Înainte de ședința Biroului Permanent, în interiorul PSD apăruseră discuții neoficiale despre scenariul demisiei lui Dan Șova din Senat, care l-ar lăsa fără imunitate, dar i-ar scuti pe social-democrați de continuarea scandalului public. Șova a declarat însă că nu intenționează să demisioneze din Senat.   

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă