6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPeste 1.400 de angajați din administrația publică vor fi instruiți în lupta...

Peste 1.400 de angajați din administrația publică vor fi instruiți în lupta anticorupție

Angajați din structurile MAI și din alte instituții publice vor fi instruiți în următorii patru ani în prevenirea și combaterea corupției în administrația publică, inclusiv în ceea ce privește achizițiile și gestionarea proiectelor cu finanțare europeană, a anunțat joi Cătălin Ioniță, directorul general al Direcției Generale Anticorupție, informează Agerpres.

1.475 de persoane vor fi instruite în cadrul proiectului cu finanțare europeană “Mecanisme eficiente pentru prevenirea și combaterea corupției în administrația publică, inclusiv în achizițiile publice și gestionarea proiectelor cu finanțare europeană”. Aceștia vor fi puși la curent cu toate modificările legislative și cu bunele practici care sunt dezvoltate la nivelul tuturor instituțiilor partenere.

“Proiectul se va axa pe trei module, primul având 12 sesiuni de instruire pentru 300 de persoane. Modul doi va avea 37 de sesiuni pentru 555 de lucrători din cadrul MAI, dar și alte persoane din structurile partenere, iar modul trei va fi format din cinci sesiuni de formare pentru 200 de lucrători cu competențe în domeniul investigării și cercetării faptelor de corupție, inclusiv a infracțiunilor privind interesele financiare ale UE”, a spus Ioniță, care a adăugat că așteaptă de la beneficiari să nu mai invoce necunoașterea detaliilor tehnice și a procedurilor în domeniul achizițiilor publice.

Proiectul DGA, finanțat cu fonduri pentru securitate internă, a început în luna mai a acestui an. Bugetul este de aproximativ 3,6 milioane lei fără TVA, contribuția DGA fiind de 25% iar restul finanțare externă din partea UE.

Obiectivul principal al proiectului este de dezvoltare a relațiilor interinstituționale pentru eficientizarea activităților privind combaterea corupției în administrația publică.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă