17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportPeste 1700 de tineri au fost angajați ca agenți de poliție

Peste 1700 de tineri au fost angajați ca agenți de poliție

Un număr de 1.726 de agenţi de ordine publică încadraţi din sursă externă ori reîncadraţi în poliţie au depus, luni, jurământul de credinţă la sediul inspectoratelor judeţene de poliţie şi al Poliţiei Capitalei, informează Agepres.

“Dacă v-aţi ales din convingere această profesie, veţi simţi cea mai mare satisfacţie pe care o poate avea un om: aceea de a fi util semenilor săi, de a fi nu doar respectat, ci şi iubit de cei în slujba cărora se află. În funcţie de atitudinea, corectitudinea şi ţinuta dumneavoastră cetăţenii îşi conturează percepţia faţă de Poliţia Română. Doar prin profesionalism şi onestitate, prin fermitate, bunăvoinţă şi promptitudine veţi câştiga prestigiul şi încrederea comunităţii”, le-a transmis agenţilor şeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu. 

După momentul festiv al depunerii jurământului, viitorii poliţişti vor urma un curs de iniţiere în carieră la finalul căruia vor susţine un examen. 

“Ulterior, la secţiile de poliţie din Bucureşti şi la posturile de poliţie din mediul rural, unde îşi vor desfăşura activitatea, agenţii de ordine publică vor beneficia de îndrumarea şi sprijinul colegilor cu experienţă astfel încât să răspundă cu brio cerinţelor carierei de poliţist”, se arată în comunicat. 

Angajarea celor 1.726 de agenţi de ordine publică a constituit cea de-a doua etapă a planului de reducere a deficitului de personal din Ministerul Afacerilor Interne, aprobat de ministrul Petre Tobă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Zeci de comune și orășele l-au îmbogățit cu afaceri mici și multe

Compania Ideas Funding Pack SRL a reușit să se afirme pe piață prin intermediul consultanței oferite comunităților mici. Cu un flux constant de...

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...
Ultima oră
Pe aceeași temă