14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPeste 4.000 de persoane, la manifestările de Ziua Unirii de la Focșani

Peste 4.000 de persoane, la manifestările de Ziua Unirii de la Focșani

Peste 4.000 de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la Focşani, la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor, la eveniment fiind prezenţi mai mulți miniștri, între care Sorin Mihai Câmpeanu și Liviu Pop.

Manifestările au început cu un moment artistic susţinut pe scena amplasată în Piaţa Unirii din Focşani de corul de copii ”Pastorala”, interpreta de muzică populară Veta Biriş şi trupa Protta.

Ulterior, Regimentul de Gardă Bucureşti a prezentat onorul, iar cântăreața Paula Seling a interpretat imnul național.

La evenimente au participat ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Câmpeanu, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, şi ministrul delegat pentru Relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr.

De asemenea, au fost prezenţi şeful Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, şi prefectul Nicuşor Halici.

”România are nevoie mai mult ca oricând de stabilitate, are nevoie de pace, are nevoie de consens, de înţelegere în aşa fel încât cu toţii să facem românilor o viaţă mai bună“, a afirmat şeful CJ Vrancea.

Ponta, huiduit la Iași

După discursuri, cei prezenți s-au prins în Hora Unirii, manifestările continuând cu un exerciţiu de drill team, urmat de defilarea Gărzii de Onoare.

Evenimentele s-au încheiat cu un concert de muzică populară susţinut de Veta Biriş, urmat de retragerea cu torţe a militarilor din Garnizoana Focşani.

Pentru participanții la manifestări, autoritățile locale au pregătit câteva mii de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert. De asemenea, oamenii au primit fulare tricolore.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă