10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPetre Roman solicită conducerii Camerei începerea demersurilor a-și relua mandatul de deputat

Petre Roman solicită conducerii Camerei începerea demersurilor a-și relua mandatul de deputat

Petre Roman a trimis, marţi, o scrisoare Biroului permanent al Camerei Deputaţilor în care solicită începerea măsurile procedurale pentru a-şi relua mandatul de deputat, informează Agerpres.

Decizia vine în contetul în care Curtea de Apel a admis contestația sa și a anulat raportul de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate, în care se preciza că el a fost în stare de incompatibilitate, în 2014. Astfel, Petre Roman a solicitat demersurile necesare pentru introducere pe ordinea de zi, a proximei şedinţe de plen, a unui punct de vedere prin care să se ia act de reluarea mandatului său de deputat. 

Mai mult, el a solicitat să se facă demersurile regulamentare pentru introducerea pe ordinea de zi a proximei şedinţe de plen spre adoptare a unui proiect de hotărâre prin care se anulează hotărârea privind vacantarea locului său de deputat. 

Citește și: Petre Roman a câștigat un proces cu ANI

Potrivit secretarului Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, Biroul permanent a trimis solicitarea lui Petre Roman la Comisia juridică spre arhivare, deoarece Curtea de Apel nu a dat o decizie definitivă. 

Curtea de Apel Bucureşti a decis luna trecută anularea raportului întocmit de Agenţia Naţională de Integritate prin care fostul deputat Petre Roman a fost declarat, în anul 2014, în stare de incompatibilitate. Decizia nu este definitivă, iar ANI poate face recurs.

Cele mai citite

Lăcrămioara Perijoc boxează pentru aur la Campionatele Europene de la Belgrad

Pugilista română Lăcrămioara Perijoc va lupta pentru medalia de aur în cadrul categoriei 54 kg, la Campionatele Europene de box de la Belgrad, după...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Ruptură totală între Ciolacu și Piedone: Am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone. Ciolacu îi transmise joi lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă