10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportPetru Calian spune ca e martor in "dosarul Nana" si ca a...

Petru Calian spune ca e martor in “dosarul Nana” si ca a fost calomniat de presa

Deputatul PDL Petru Calian a anuntat, joi, ca va da in judecata ziarul "Evenimentul Zilei" si publicatia online "City News", sustinand ca aceste publicatii ar fi prezentat in mod calomnios implicarea sa in dosarul instrumentat de DIICOT privind traficul de persoane si prostitutie de la Cluj, scrie NewsIn.

Intr-un comunicat de presa, deputatul Petru Calian precizeaza ca apare in dosarul respectiv in calitate de martor, alaturi de circa alte 100 de persoane. De asemenea, democrat-liberalul sustine ca nu o cunoaste personal pe Natalia Strechi, una din persoanele acuzate. Calian adauga ca nu a avut cunostinte de activitatile ilegale care ar fi avut loc in clubul "Nana" din Cluj.

Nu in ultimul rand, deputatul PDL anunta ca va da in judecata publicatiile care au prezentat cazul, acuzandu-i pe autorii articolului ca aduc prejudicii reputatiei sale. "Datorita modului calomnios in care au fost prezentate aceste informatii in ziarul <Evenimentul Zilei>, sub semnatura domnului Mihai Soica, precum si in publicatia online CityNews, sub semnatura domnului Tudor Ravoiu, voi actiona in instanta, atat persoanele cat si publicatiile respective", se arata in comunicat.

Deputatul PDL Petru Calian a declarat joi ca are calitate de martor in dosarul de prostitutie instrumentat de DIICOT Cluj, ca este nevinovat si ca a fost in clubul "Nana" o data sau de doua ori, in 2005, cu ocazia organizarii Galei K1 la Cluj, transmite corespondentul NewsIn. "In anul 2005, cu ocazia organizarii unei gale sportive Local Kombat, impreuna cu organizatorii  galei, precum si cu unii sportivi am fost in acel local fara sa cunosc vreun detaliu despre modul de functionare sau statutul localului respectiv", spune Calian. "Am fost in club o data, de doua ori, habar nu am, nu mai tin minte. (…) Am mancat ceva si am plecat, eu nu stiam cu ce se mananca clubul", a spus Calian.

El sustine ca nu cunoaste fetele din dosar care sustin ca ar fi avut relatii cu el. "Nu sunt cu nimic vinovat, presa ma incrimineaza, ca in rest nu ma incrimineaza nimeni, sunt un simplu martor in acel caz petrecut in 2005, pentru ca, intamplari, cu ocazia galei pe care am organizat-o la Cluj, cu toata lumea de acolo, am fost si eu printre ei acolo, era normal sa fiu, ca doar nu o sa fug de colegi. In rest, declaratii aiurea facute, nu cunosc persoanele in cauza, nu am nicio legatura, dar dupa cinci ani sa vii sa declari asemenea lucruri mi se pare chiar absurd", a afirmat Calian.

Acesta a adaugat ca dupa aceea, "intr-un tarziu", a aflat ca multe persoane care lucrau acolo erau din PRM. "Multe persoane care lucrau acolo, ospatari, habar nu am ce calitate aveau pe acolo, erau din PRM si prin aceasta conexiune imi dau seama ca trebuia sa ii stiu, dar cine a fost acolo exact nu mai tin minte, dupa atata timp", a spus deputatul. Calian sustine ca nu a avut "nicio colaborare, nicio legatura" cu Natalia Strechi, cu care, spune el, poate ca s-a intalnit la un moment dat si si-au spus "buna seara".

In ceea ce priveste declaratia sa de la dosar, deputatul sustine ca studiul de impact pe care l-a efectuat pentru o initiativa legislativa de reglementare a prostitutiei nu are nicio legatura cu prezenta sa in Nana Club, ca persoana cu care a discutat pe aceasta tema nu avea legatura cu acel club. "In calitatea de demnitar pe care am avut-o si pe care o am si acum, faceam un studiu de impact pentru o initiativa legislativa, care sa reglementeze fenomenul prostitutiei, timp in care, printr-o terta persoana, am cunoscut o tanara pe care o cheama «Dania». Pe durata efectuarii studiului am purtat mai multe discutii cu aceasta, inclusiv telefonice, pe aceasta tema, pentru a ma convinge daca acest fenomen exista. O parte din acest studiu s-a finalizat printr-o initiativa legislativa care a devenit lege (Lege pentru regimul juridic al contraventiilor – n.r.). Relatia cu Dania s-a rezumat la nivelul discutiilor, neavand relatii intime sau de alta natura cu aceasta" se arata in declaratia lui Calian de la dosarul DIICOT.

"Aceasta declaratie este legata de acele discutii pe care le-am avut cu o persoana pe care nu am cunoscut-o de acolo ca si persoana angajata sau de alta natura, este o pura coincidenta si nimic mai mult si totul s-a rezumat la discutii, punct", a sublinait Calian pentru NewsIn.

Procurorii DIIICOT Cluj au inceput urmarirea penala, in data de 21 iunie 2007, impotriva lui Strechi Natalia si a altor sase persoane angajate la Nana Club, acuzandu-le de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism si asociere intr-un grup infractional.

Procurorii sustin ca din 2003, "din initiativa numitei Strechi Natalia acestia s-au organizat intr-un grup care se ocupa de administrarea activitatii de prostitutie, trafic de persoane si trafic de minori, desfasurata in incinta barului Nana Club. In cadrul grupului, fiecare membru are anumite atributii, unii dintre acestia ocupandu-se de racolarea unor tinere, majoritatea minore, sub pretextul angajarii lor ca dansatoare, iar altii intermediaza legatura dintre aceste tinere si clientii cu care acestea urmeaza sa intertina relatii sexuale".

Potrivit procurorilor activitatea de racolare si proxenetism s-a desfasurat intre 2003 si 2006. Desi sapte persoane au fost urmarite penal initial, doar Strechi Natalia a fost trimisa in judecata in data de 23 februarie 2010, pentru proxenetism si traficul de persoane.

Mai multe tinere audiate intr-un dosar de prostitutie au dat declaratii la DIICOT Cluj in care sustin ca, printre persoanele cu care au avut relatii sexuale, se afla si deputatul PDL Petru Calian, oameni de afaceri locali si sportivi.

Cele mai citite

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024

O brigadă de patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, va oficia la Campionatul European de fotbal din Germania, conform anunțului făcut astăzi...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....
Ultima oră
Pe aceeași temă