16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportPNL depune luni MOŢIUNE DE CENZURĂ împotriva Guvernului Ponta

PNL depune luni MOŢIUNE DE CENZURĂ împotriva Guvernului Ponta

Partidul Naţional Liberal a anunţat,vineri, că au decis să depună, luni, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului şi să organizeze în aceeaşi zi un miting în Bucureşti, informează Mediafax.

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a declarat că am obţinut o decizie politică pe un subiect foarte important, nu doar pentru PNL, ci pentru întreaga societate românească. Avem un premier trimis în judecată pentru fapte de corupţie care refuză să facă un gest elementar, igienic, acela de a-şi da demisia, (…) care ar reperezenta, cred eu, ceea ce interesul naţional cere. (…) PNL a decis, astăzi, să depună, luni, o moţiune de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a guvernlui Ponta“, a spus Gorghiu care a adăugat că această moţiune de cenzura va fi, în opinia sa, cea mai scurtă şi cea mai de impact moţiune de cenzură de la revoluţie şi până acum. Alina Gorghiu a mai afirmat că PNL a avut discuţii cu toate forţele parlamentare, inclusiv UNPR, încă de la prima moţiune depusă, însă, a refuzat să facă publice rezultatele discuţiilor purtate.

Gorghiu a mai spus la finalul Colegiul Director Naţional al PNL că “la fel de vinovaţi precum Victor Ponta ar putea fi şi cei care îl susţin din cadrul coaliţiei aflate la guvernare pentru că le-am solicitat ei, ieri, să se disocieze de Victor Ponta şi să ţină cont de interesele ţării retrăgându-i sprijinul lui Victor Ponta“.

Pe de altă parte, Vasile Blaga, copreşedinte PNL, a anunţat că PNL îşi propune să organizeze un miting în Bucureşti, la Parlament, afirmând că organizaţia PNL Bucureşti a primit sarcina de a obţine aprobările necesare.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus, vineri, că o eventuală moțiune de cenzură a PNL nu are șanse să fie votată, el susținând că “nu moțiunea de cenzură a PNL poate să genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta“. E dreptul lor constituțional. (…) Nu moțiunea de cenzură a PNL poate să genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta. Vom discuta în partid. Dar nu cred că ne putem permite să intrăm într-o aventură politică. Cred că și colegii din coaliție susțin în continuare lucrul ăsta“, a spus Liviu Dragnea.

Ultima moţiune de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost dezbătută în 12 iunie. Moţiunea a fost respinsă, fiind înregistrate 194 de voturi “pentru“, faţă de 278 necesare pentru adoptare, alte 13 voturi fiind “împotrivă”, iar 7 anulate.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...
Ultima oră
Pe aceeași temă