18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportPrimarul interimar al Capitalei a fost DEMIS

Primarul interimar al Capitalei a fost DEMIS

UPDATE 16,40: Primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Marin, a fost demis din funcţie prin votul consilierilor generali.

Ştefănel Marin (UNPR) a fost demis marţi, la iniţiativa PNL, la două luni după ce a fost desemnat în locul lui Sorin Oprescu, care este acuzat de fapte de corupţie.

Pentru schimbarea din funcţie a primarului interimar Ştefănel Marin au votat 37 de consilieri generali. Alţi cinci consilieri au votat “împotrivă”, iar trei s-au abţinut.

Şedinţa extraordinară convocată marţi de consilierii generali avea pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre, respectiv cel privind aprobarea unui nou Regulament de organizare şi funcţionare a CGMB.

În timpul şedinţei, consilierul PNL Richard Radu a propus includerea pe ordinea de zi şi a proiectului de hotărâre privind schimbarea primarului interimar. Richard Radu a arătat că multe dintre prevederile din Acordul pentru Bucureşti nu au fost îndeplinite, deşi Ştefănel Marin a semnat acest document atunci când a fost desemnat în funcţie, în 15 septembrie, după suspendarea primarului Sorin Oprescu, acuzat de fapte de corupţie.

Consilierii au aprobat includerea pe ordinea de zi a proiectului, cu 39 de voturi “pentru”, trei împotrivă şi o abţinere. Proiectul a fost apoi luat în discuţie de către consilierii generali.

PNL București va demara procesul de demitere a primarului general interimar Ștefănel Dan Marin, consilierii liberali urmând să inițieze în şedința de marţi a CGMB un proiect de Hotărâre în acest sens, informează Mediafax.

“PNL București a decis să demareze procesul de demitere a primarului general interimar Ștefănel Dan Marin. În acest sens, consilierii generali PNL vor iniția în cadrul ședinței de azi un proiect de Hotărâre privind schimbarea viceprimarului și implicit a primarului general interimar”, a declarat vicepreşedintele PNL Bucureşti, Marius Vintilă, adăugând că pentru aceasta PNL are nevoie de două treimi din numărul consilierilor generali, cărora le-a cerut să se alăture acestui demers “indiferent de partidul politic din care fac parte”.

Liberalii din CGMB susţin că primarul interimar al Capitalei “trebuie să plece imediat pentru că nu este capabil să administreze problemele grave ale Bucureștiului”, susţinând că orice zi pe care Ștefănel Dan Marin o mai petrece la conducerea Primăriei Generale “înseamnă o întârziere în soluționarea problemelor existente”.

PNL îl acuză public pe primarul general interimar că ar fi “întârziat nejustificat” adoptării bugetului RADET, “măsură minimală care să permită continuarea activității Regiei”, cât şi pentru că nu a reușit să găsească o soluție nici în ceea ce privește corelarea prețului gigacaloriei reglementat de ANRSC și prețul pe care Primăria îl plătește regiei.

De asemenea, liberalii îl acuză pe primarul interimar că nu a pus în aplicare punctul din Acordul pentru Bucureșteni privind auditul la nivelul Primăriei, susţinând că, “în ciuda hotărârii de Consiliu General care îi permite și îl însărcinează pe Primarul Capitalei să contracteze servicii de audit, nici până în prezent nu avem o situație a implementării acestei decizii”.

În rândul nemulţumirilor liberalilor cu privire la activitarea primarului interimar se numără şi faptul că primarul UNPR ar refuza să publice contractele de achiziții publice, dar şi faptul că Ștefănel Dan Marin “nu a propus și nu a luat nici o măsură concretă” privind RATB.

Primarul general interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, ar putea fi destituit din funcţie prin votul consilierilor generali ai PSD şi PNL, însă cele două partide nu s-au înţeles şi asupra unui înlocuitor, declarau, luni, pentru MEDIAFAX, surse politice.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă