12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportPNL va vota împotriva sprijinirii Catedralei Mântuirii Neamului cu bani din bugetul...

PNL va vota împotriva sprijinirii Catedralei Mântuirii Neamului cu bani din bugetul Capitalei

Consilierii PNL din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) vor vota împotriva rectificării bugetului Capitalei care vizează și acordarea unui sprijin de 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al consilierilor liberali, Ciprian Ciucu, citat de Agerpres.

"Doamna Firea nu are o viziune pentru interesele Bucureștiului. M-aș fi așteptat ca, după o campanie electorală în care îți prezinți viziunea, în două luni să ai timp să vii cu o propunere coerentă pentru dezvoltarea Bucureștiului. Nu se întâmplă acest lucru și ne aflăm astăzi în fața unei noi propuneri de modificare bugetară făcută pe genunchi de doamna Firea, motiv pentru care noi nu vom vota", a declarat Ciucu, într-o conferință de presă.

El a afirmat că alocarea sumei de 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului ar avea la bază o scrisoare "nefundamentată" a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, și pe care consilierii PNL nu au văzut-o.

"Noi nu suntem împotriva Bisericii sau a finalizării proiectului Catedralei Mântuirii Neamului. Consilierii PNL au votat deja anul acesta alocarea a două milioane de lei din bugetul Bucureștiului către acest proiect. Considerăm că bucureștenii deja au contribuit suficient pe anul în curs la acest proiect și în consecință nimeni nu poate spune că bucureștenii nu au contribuit, mai ales că nu este primul an, s-a întâmplat și anul trecut, totalizând până acum numai de la bugetul Bucureștiului undeva sub 10 milioane de euro din 2011 până astăzi, fără să mai adaug și sumele cu care au contribuit sectoarele", a precizat liberalul.

Ciucu a afirmat că acești bani ar putea fi alocați unui proiect de igienizare a spitalelor sau pentru demararea investițiilor pentru un spital regional în București.

El a solicitat Patriarhiei să estimeze necesarul de fonduri pentru finalizarea proiectului Catedralei Mântuirii Neamului.

 

Cele mai citite

Răsturnare de situație la FC Barcelona! Decizia de ultim moment luată de Xavi

După ce anunțase că la finalul acestui sezon va părăsi banca tehnică a formației FC Barcelona, antrenorul spaniol Xavi Hernandez a ajuns la un...

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă