10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Alegerea prin vot indirect preşedinţilor CJ, o soluţie de compromis

Ponta: Alegerea prin vot indirect preşedinţilor CJ, o soluţie de compromis

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, după întrevederea cu preşedinţii de CJ, că varianta adoptată de Comisia de Cod electoral de alegere prin vot indirect a preşedinţilor de CJ a reprezentat „o soluţie de compromis”, care ar putea fi modificată dacă ar exista consens între partide, transmite Mediafax.

Citeşte şi: Comisia de Cod: Campaniile electorale, finanţate de la bugetul de stat

Ponta a precizat că a avut o discuţie cu preşedinţii de consilii judeţene, la invitaţia acestora, în calitate de preşedinte al PSD, despre posibila modificare a legii electorale în ceea ce priveşte modul de alegere.

„Am explicat care e stadiul actual, ce s-a discutat în Comisia de Cod electoral, cum s-a votat prima dată, a doua oară, a treia oară. Sunt opinii diferite între preşedinţii de CJ, iar aceste opinii au fost şi în cadrul Comisiei. PSD a propus o formulă, PNL o altă formulă. Nu s-a format majoritate nici pentru una, nici pentru alta, pentru că e nevoie de două treimi. S-a ajuns la o soluţie de compromis, nu ştiu dacă e cea mai bună”, a spus Ponta.

Întrebat dacă se poate modifica această „soluţie de compromis”, adoptată în comisia de Cod electoral şi care constă în votul indirect la alegerea preşedinţilor de CJ, Ponta a răspuns afirmativ.

„Dacă există un acord între partidele politice, sigur că, mai departe, putem să schimbăm această decizie”, a precizat Ponta.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă