19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Am cerut Curții Constituționale ca președintele să nu mai poată refuza...

Ponta: Am cerut Curții Constituționale ca președintele să nu mai poată refuza mandatul

Premierul victor Ponta s-a prezentat personal la Curtea Constituțională pentru a cere delimitarea clară între președinte și premier a atribuțiilor de reprezentativitate a României la Consiliul European.

”Vreau să nu mai existe un conflict în privința reprezentării României la Consiliul European. […] Nu acum, cu domnul Băsescu. Pentru viitor, pentru că dumnealui oricum nu o să respecte decizia Curții”, a declarat Ponta la ieșirea din ședință.

Pe de altă parte, președintele României a fost reprezentat la Curtea constituțională de un consilier. Claudiu Dinu a susținut că  nici nu se pune problema nerespectării deciziei Curții.

Premierul Victor Ponta a ajuns la CC în jurul orei 10:10. Acest lucru este o premieră, întrucât până acum nu a mai venit să-și susțină punctul de vedere în niciuna din celelalte trei sesizări făcute la Curte Constituțională pe aceeași temă.

De fiecare dată CC a dat câștig de cauză președintelui în această dispută, stabilind că președintele este cel care trebuei să reprezinte România la Consiliul European. totuși, CC a stabilit că președintele îi poate delega premierului atribuțiile de participare la Consiliu.

Ultima reclamație făcută de premierul Ponta la CC pe această temă datează din 24 iunie, atunci când s-a plâns că președintele băsescu nu l-a delegat să participe la Consiliul European în condițiile în care – spune premierul – participarea la Consiliu ține de atribuţiile Guvernului.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă