6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Bugetul pe 2015, foarte probabil să fie trimis în Parlament de...

Ponta: Bugetul pe 2015, foarte probabil să fie trimis în Parlament de viitorul premier, la sfârșitul lui noiembrie

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Sibiu, că bugetul pentru 2015 este foarte probabil să fie trimis în Parlament de viitorul premier și viitorul Guvern, la sfârșitul lui noiembrie, începutul lui decembrie.

Întrebat de un jurnalist când va trimite în Parlament noul buget, premierul a răspuns: "Noul buget pentru 2015, care va fi de fapt un buget multianual, trebuie să gândim 2015-2016, trebuie prezentat și însușit de către viitorul prim-ministru și viitorul Guvern. Altfel, ar fi incorect din partea mea să-i fac eu bugetul și să-l pun la anul să guverneze țara după cum am făcut eu bugetul. Deci, foarte probabil, din acest motiv avem și vizita Comisiei Europene, Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale, la sfârșitul lunii noiembrie. Foarte probabil, sfârșit de noiembrie, început de decembrie, trimitem în Parlament noul buget, cu această perspectivă multianuală 2015-2016".

Ponta spune că viitorul prim-ministru va fi "foarte norocos", pentru că moștenește "cel mai mic deficit din istoria României". "Dar, e foarte norocos cel care o să vină prim-ministru după mine, pentru că eu am moștenit un deficit de 4,6% din PIB și o scădere economică, cea mai mare de după 1997-1998 și acum îi lăsăm cu cel mai mic deficit din istoria României, cu cea mai mică dobândă pe care o plătim pentru titlurile de stat și cu cei mai mulți bani alocați pentru finalizarea proiectelor începute în 2008 și oprite în 2010", a adăugat premierul.

El a explicat că actualul Executiv plătește un miliard și jumătate de lei profesorilor, în urma proceselor pe care aceștia le-au câștigat cu fostul Guvern Boc. "Plătim un miliard și jumătate de lei noi, hotărâri judecătorești, profesorilor, pentru procese câștigate împotriva Guvernului Boc. Deci, cel care va veni la anul va avea mai mult spațiu bugetar pentru noi proiecte, decât am avut noi, care am tot plătit și am dat înapoi pensiile, salariile și toate celelalte", a amintit Victor Ponta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă