12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportPonta, către ministrul Educației: Haideţi să nu dăm afară 3000 de oameni

Ponta, către ministrul Educației: Haideţi să nu dăm afară 3000 de oameni

UPDATE 15:22  Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Parlament că Guvernul a aprobat amânarea cu un amăsura ieșirii din sistem a peste trei mii de cadre didactice universitare fără doctorate. “Am aprobat azi amânarea cu un an. Dacă nu aprobam ar fi însemnat ca de mâine pentru 3000 de oameni ar fi încetat contractul de muncă“, a spus Ponta.

***

La începutul ședinței de guvern, premierul Ponta a anunțat că se va amâna cu un an a măsura ieșirii din sistem a peste trei mii de cadre didactice universitare fără doctorate şi i-a transmis ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, să nu dea afară oameni din învăţământ, ci să-i pregătească mai bine, scrie Mediafax.

Domnul ministru Câmpeanu, amânăm cu un an acea prevedere, altfel bine intenţionată, dar nerealistă, prin care de mâine dăm afară trei mii de cadre didactice din învăţământul superior. Haideţi să nu dăm afară oameni din învăţământul superior! Haideţi să îi pregătim mai bine. Legea din 2011, din păcate, n-a fost realistă, înţeleg că toţi rectorii v-au cerut acest lucru şi o îndreptăm pe cât putem“, a spus Victor Ponta.

La începutul acestei săptămâni, ministrul Cîmpeanu a declarat, că peste trei mii de cadre didactice din învățământul universitar care nu au reușit să obțină titlul de doctor vor fi obligate să părăsească sistemul de învățământ, începând cu data de 30 septembrie. După câteva ore, el a revenit asupra acestui anunț, declarând că acest proces a fost amânat cu un an, în urma unor consultări cu Guvernul.

 

 

 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă