19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportPonta, despre codul Fiscal: Politicienii sunt singurii care pot strica "lucrurile extraordinare"...

Ponta, despre codul Fiscal: Politicienii sunt singurii care pot strica “lucrurile extraordinare” din economie

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că speră ca în următoarele două săptămâni Codul Fiscal să fie aprobat. În acest context, el a precizat că oamenii politici sunt singurii care pot strica “lucrurile extraordinar de bune” care se întâmplă în economie, informează Mediafax.

“Am luat măsurile pe care mediul de afaceri ni le-a cerut. Vreau să adoptăm Codul Fiscal în următoarele două săptămâni ca să arătăm foarte clar stabilitatea şi, de la 1 ianuarie, toate măsurile prevăzute în Codul Fiscal să intre în vigoare şi să dea în continuare încredere în ceea ce priveşte investiţiile. Singurii care pot strica aceste lucruri extraordinar de bune care se întâmplă în economie sunt oamenii politici, ori eu sper să nu o facem”, a spus Ponta, la ședinta Consiliului de Administrație și Adunării Generale a Asociației Europene a Artizanatului și Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Citește și: Codul Fiscal a trecut de Senat

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Ponta să demisioneze, însă premierul a refuzat.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, cu 18 voturi “împotrivă”, 7 “pentru” şi o abţinere, solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a premierului Victor Ponta și pentru infracțiunea de conflict de interese. Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputaților a fost dezbătut marți, în ședinţa de plen a Camerei.

Din totalul de 387 de deputaţi, la şedinţa de marţi au fost prezenţi 351, numărul voturilor valabil exprimate fiind acelaşi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru “proiectul de hotărâre privind respingerea cererii de începere a urmăririi penale” a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost “împotrivă”.

Citește și: VOT PREVIZIBIL. Camera Deputaților a RESPINS cererea DNA de urmărire penală a lui Ponta

Întrucât s-a întrunit majoritatea simplă, decizia Camerei Deputaţilor a fost de respingere a începerii urmăririi penale pentru şeful Guvernului.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă