15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportPonta, despre tragedia de la spitalul din Curtea de Argeş: Persoanele care...

Ponta, despre tragedia de la spitalul din Curtea de Argeş: Persoanele care greșesc să-ți asume responsabilitatea

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, referitor la tragedia de la spitalul din Curtea de Argeș, că este important să fie asigurate condiţii de muncă, dar şi ca persoanele care greşesc să îşi asume responsibilitatea, informează Mediafax.

“Îmi exprim profundul regret şi evident supărarea când am văzut ce s-a întâmplat la Curtea de Argeş. Înţeleg, domnul ministru, că măsuri de sancţiuni s-au luat, important este însă să asigurăm şi condiţii, dar să avem şi responsabilitate atunci când se greşeşte. Nu ştiu, nu mă pot pronunţa, nu ştiu ce s-a întâmplat, am văzut doar că e o tragedie şi, când e o tragedie, nu cred că putem să trecem peste ea fără să tragem nişte concluzii, să încercăm să evităm pentru viitor acest lucru”, i-a spus Ponta ministrului de resort, în şedinţa de Guvern.

Citește și: Spitalul din Curtea de Argeș, amendat cu 10.000 lei, pentru moartea unui copil

Spitalul din Curtea de Argeș a fost amendat cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, în cazul copilului de șapte ani care a murit în unitatea medicală la o zi de la internare, iar cei doi medici pediatri care i-au acordat asistență băiatului au fost suspendați pe perioada cercetărilor.

Miercuri la prânz, aproximativ 50 de persoane s-au adunat în fața spitalului din Curtea de Argeș, în semn de solidaritate cu părinții copilului decedat. Oamenii au parcat în zona spitalului mașini pe care lipit poza lui Bogdan, copilul mort la sfârșitul săptămânii trecute la o zi de la internarea în unitatea sanitară.

Citește și: Anchetă la Spitalul din Curtea de Argeș, după moartea unui copil

Familia copilului decedat a depus plângere penală la Parchet împotriva cadrelor medicale pe care le acuză de omor din culpă, neglijenţă în serviciu şi rele tratamente.

Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă