8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Filmul lui Tudor Giurgiu despre procurorul Panait nu are nici o...

Ponta: Filmul lui Tudor Giurgiu despre procurorul Panait nu are nici o legătură cu mine

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, la România TV, că filmul pe care îl va lansa Tudor Giurgiu despre procurorul Panait nu are legătură cu el.

”Filmul lui Tudor Giurgiu despre procurorul Panait nu are nicio legatura cu mine. El spune acolo ca eu nu mai eram procuror de mult”, a spus premierul.

Citește și: Ce caută Turcescu în filmul despre moartea procurorului Panait

Subiectul filmului este unul extrem de controversat și astăzi. Premierul, președintele PSD și candidatul la prezidențiale Victor Ponta a fost inclusiv acuzat de Adriean Videanu, că l-ar fi împins la sinucidere pe colegul său, pe atunci, procurorul Cristian Panait. 

Citește și: Ce-i leagă pe Năstase&Ponta: firul invizibil al ruşinii?

În 10 aprilie 2002, procurorul Cristian Panait, în vârstă de 29 de ani, s-a aruncat de la etajul doi al imobilului în care locuia. În 11 aprilie 2002, procurorul Panait a murit la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost internat după ce s-a aruncat de la etaj. A doua zi, Parchetul instanţei supreme avansa ipoteza sinuciderii procurorului Panait, precizând că „decesul a survenit din cauza leziunilor grave suferite prin cădere de la înălţime, pe fondul unui episod suicidar”.

Procurorul Cristian Panait a fost anchetatorul care a organizat percheziţionarea domiciliului procurorului orădean Alexandru Lele – deferit justiţiei pentru corupţie – în după-amiaza zilei de 27 martie 2002. Lele a fost procurorul care l-a arestat pe Adrian Tarau, fiul fostului prefect PSD de Bihor, Aurel Tarau, pentru complicitate la contrabandă cu produse petroliere.

Citește și: Exceptiile – motiv de amanare in dosarul procurorului Alexandru Lele

La scurt timp, procurorul Alexandru Lele a fost suspendat din funcţie prin ordinul ministrului justiţiei de la acea vreme, Rodica Stănoiu, după ce fostul premier Adrian Năstase a declarat că `nu crede în arestările de vineri seară”. După 48 de ore, Tărău a fost eliberat și a plecat definitiv în SUA. Un fost partener de afaceri al lui Tărău, aflat în închisoare, l-a acuzat pe Lele de mai multe infracțiuni, astfel că i s-a deschis dosarul penal la care lucra procurorul Cristian Panait.

Citește și: Botos: "Cristian Panait a murit la datorie"

Alexandru Lele a susținut, atunci, că este o „victimă” a fostului președinte al PSD, Adrian Nastase, și a fostului procuror general Joița Tănase, pentru ca a „îndrăznit" să-l aresteze pe Adrian Tărău, fiul fostului prefect PSD de Bihor, Aurel Tarau, despre care Lele a spus în instanță că a fost principalul sponsor al social-democraților în campania alegerilor din 2000. După mai mulţi ani, DNA şi Parchetul instanţei supreme l-au scos de sub urmărire penală pe procurorul bihorean Alexandru Lele.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă