20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportDosarul ”Vot in diaspora”. Ponta: Îmi dau demisia dacă DNA cere urmărirea...

Dosarul ”Vot in diaspora”. Ponta: Îmi dau demisia dacă DNA cere urmărirea penală

Premierul Victor Ponta a decalarat, sâmbătă seară, că, dacă Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) va cere urmărirea sa penală în dosarul privind votul din diaspora, va demisiona cu siguranţă din postul de prim-ministru, deoarece Guvernul nu poate fi condus de către o persoană urmărită penal.

El a susţinut din nou că alegerile din diaspora nu au fost organizate greşit intenţionat, ci luând în calcul situaţia de la alegerile din 2009, şi a apreciat că are o responsabilitate politică în acest caz, nu o responsabilitate penală care să fie sancţionată conform legii penale. "Greşelile politice se plătesc politic", a adăugat Ponta.

Premierul Ponta a mai afirmat că s-a gândit, imediat după alegerile prezidenţiale, să demisioneze de la şefia Guvernului, dar că a înţeles că a primit, totuşi, peste cinci milioane de voturi, adăugând că la votul pentru Cabinetul restructurat va verifica dacă mai există sprijinul Parlamentului şi că va demisiona, însă, cu siguranţă din postul de prim-ministru dacă DNA cere urmărirea sa penală în dosarul privind votul din diaspora.

"Nu s-a digerat tot rezultatul, după trei săptămâni, dar am resursele interne necesare de a continua (…) Din acest punct de vedere, o iau de la capăt, mai înţelept şi cu conştiinţa lucrurilor pe care le-am greşit", a spus Ponta, la Antena 3.

El a reluat ideea că este dispus să colaboreze, din postul de prim-ministru, cu viitorul preşedinte Klaus Iohannis.

Ponta a arătat că trebuie să se renunţe la "ideea din 2004" că o persoană care a pierdut alegerile trebuie să intre în închisoare. "Să nu mai mergem pe ideea că, cum câştigi alegerile, îi faci adversarului dosar", a spus Ponta.

Dosarul privind problemele înregistrate la votul din diaspora a fost trimis, joi, de procurorii Parchetului instanţei supreme la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru continuarea cercetărilor.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă