13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPonta, întrebat dacă a fost la masă cu Duicu: "Habar nu am!...

Ponta, întrebat dacă a fost la masă cu Duicu: “Habar nu am! E posibil”

Premierul Victor Ponta a spus, joi seară, la Digi 24, că nu are "habar" dacă a fost la masă cu Adrian Duicu, fostul șef al CJ Mehedinţi, trimis în judecată cu acuzaţia de fapte de corupţie, pentru că sunt invocate fapte care s-au petrecut acum un an și jumătate.

Întrebat la Digi 24 dacă a fost la masă cu Adrian Duicu şi dacă a existat acel prânz invocat de Duicu în discuţiile telefonice, Ponta a răspuns: "Habar nu am ! Eu…dacă mă întrebaţi cu cine am fost la prânz ieri sau alaltăieri, vă pot spune. Dacă mă întrebaţi cu cine am fost acum un an şi jumătate…în general, merg cu colegi de partid, cu miniştri, cu oameni politici, cu jurnalişti. E posibil, habar nu am".

Ponta a arătat, în acelaşi timp, că rechizitoriul procurorilor nu îl indică pe el cu nicio calitate procesuală, nici de învinuit sau inculpat, nici cea de martor, astfel că din punctul său de vedere lucrurile sunt închise.

Procurorii DNA arată în rechizitoriu, obţinut de Mediafax, că, în dimineaţa zilei de 13 iulie 2013, la ora 9.55, Adrian Duicu, aflat în sediul Guvernului, l-a sunat pe Ponea şi a spus că aşteaptă să intre la premierul Victor Ponta, unde s-ar fi aflat deja ministrul de Interne.

Adrian Duicu îi spunea lui Ştefan Ponea, în iulie 2013, că este în sediul Guvernului, unde şeful Cancelariei premierului l-a chemat pe şeful Poliţiei, arătând că "un sfert de oră, în birou' oval", s-a vorbit despre numirea lui Ponea şi a soţiei acestuia în funcţii de conducere la Bucureşti.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, fostul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi alte opt persoane au fost trimişi în judecată în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Adrian Duicu i-ar fi promis lui Ştefan Ponea că îşi va folosi influenţa pe care ar avea-o asupra unor membri ai Guvernului, funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, pentru a-i determina să îl menţină temporar în funcţia de inspector şef al IPJ Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să îl numească director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Totodată, Duicu i-ar fi promis lui Ponea că va interveni pentru ca soţia şefului IPJ Mehedinţi, Elisabeta Ponea, într-o funcţie de conducere într-o unitate de parchet din Bucureşti.

Duicu i-ar fi cerut în schimb lui Ponea să o determina pe sora acestuia, preşedinte al Secţiei de contrencios Aadministrativ la Curtea de Apel Craiova, să intervină la o judecătoare să îi admită cererea din dosarul în care ceruse anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate prin care s-a stabilit că preşedintele CJ Mehedinţi a fost în incompatibilitate.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de menţinere a măsurilor preventive dispuse în cauză. Instanţa va verifica în 1 august legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv în cazul lui Duicu, Ponea şi Popescu.

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă