12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportPonta: M-a convins Eugen Teodorovici să cumpăr şi eu un titlu de...

Ponta: M-a convins Eugen Teodorovici să cumpăr şi eu un titlu de 1.000 de lei

Premierul Victor Ponta a declarat că şi el va cumpăra titluri de stat în valoare de 1.000 de lei, după ce a fost convins de ministrul Finanţelor, relatează Mediafax

Mai mult, liderul PSD a precizat că Teodorovici i-a sugerat să ceară tuturor membrilor Guvernului să cumpere fiecare câte un titlu de 1.000 lei.

“M-a convins ministrul şi o să cumpăr şi eu un titlu de 1.000 lei. El a zis că să punem toţi membrii Guvernului să cumpere câte un titlu de 1.000 lei, ca să ştiţi, că, în loc să vă mărească salariile, vă spune să băgaţi bani tot la Finanţe. Cred că e un instrument bun şi un semn de stabilitate economică şi de schimbare a mentalităţii” a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

Citeşte şi: Cu cât vrea să se împrumute statul de la populaţie

Premierul Victor Ponta, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, au participat, miercuri, la lansarea primei emisiuni de titluri de stat pentru persoane fizice, titluri care vor putea fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti.

Negriţoiu a precizat că ASF şi băncile implicate vor promova emisiunea de titluri de stat pentru persoane fizice, astfel încât şi “un crescător de oi din vârful muntelui” să investească în acestea, iar ministrul Finanţelor a precizat că şi el va cumpăra titluri.

Persoanele care vor să economisească pe termen lung pot subscrie, în perioada 8-19 iunie, în cadrul emisiunii de titluri de stat realizată de Ministerul Finanţelor pentru populaţie, cu o valoare totală de 100 milioane lei, un titlu costând 1.000 de lei, iar pe 25 iunie se vor efectua alocările.

În perioada 9-12 iunie, reprezentanţii Ministerului Finanţelor împreună cu bancherii de la BRD, Raiffeisen şi BCR, care formează consorţiul de intermediere a primei oferte de titluri de stat destinate populaţiei, vor face un roadshow în Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca pentru a prezenta programul.

Cele mai citite

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă