6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Mă aștept ca Băsescu să atace reducerea CAS la Curtea Constituțională

Ponta: Mă aștept ca Băsescu să atace reducerea CAS la Curtea Constituțională

Premierul Victor Ponta a declarat că se așteaptă ca președintele Băsescu să atace la Curtea Constituțională reducerea CAS cu cinci procente la angajator, după ce proiectul de lege a fost adoptat de comisia de buget-finanțe a Senatului, informează Mediafax.

Ponta a mai spus că „stiți că domnul Băsescu respinge tot, de aceea am introdus legea amnistiei pe ordinea de zi. Să avem timp să le adoptăm încă o dată, dacă președintele le respinge. Mă aștept ca președintele Băsescu să facă orice poate să blocheze orice fel de proiect al Parlamentului sau Guvernului. Mă aștept să atace reducerea CAS la Curtea Constituțională”.

„Avem 4 proiecte de lege extrem de importante, cel de reducerea a CAS și alte trei proiecte de lege cu caracter social-reparatoriu, cel cu amnistii fiscale ce privește profesorii din Valea Jiului, pensionarii și mamele care au primit indeminzații. Ce vrem prin aceste patru acte normative este să îndeplinim un obiectiv al USL, acela de a reduce taxarea muncii pentru a crea mai multe locuri de muncă și de a încuraja păstrarea unei creșteri economice sustenabile”, a spus premierul. 
 
Legea privind amnistia va fi aplicată pentru acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin, pensii sau indemnizaţii pentru mame şi sunt obligate acum, din cauza unor erori administrative, să restituie bani, a declarat premierul Ponta, precizând că este o amnistie fiscală, nu penală.
 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă