13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Mesajul discuției cu Victoria Nuland se referă la schimbarea culturii politice

Ponta: Mesajul discuției cu Victoria Nuland se referă la schimbarea culturii politice

Premierul Victor Ponta a declarat la începutul ședinței de Guvern că principalul mesaj al discuției cu oficialul american Victoria Nuland se referă la schimbarea culturii politice din țara noastră, prin colaborare.

"Pot să transmit principalele mesaje: să schimbăm cultura politică în România, în sensul în care să colaborăm şi să lucrăm împreună. Deci, nu vă luaţi după cei care vor scandal. Mesajul principal al partenerilor noştri este să lucrăm împreună pentru România şi pentru poziţia noastră în regiune. Colaborarea şi nu războiul şi scandalul sunt cele care aduc în primul rând credibilitatea României şi încrederea investitorilor", a spus Ponta miniştrilor, la începutul şedinţei de guvern, în faţa presei.

Potrivit Mediafax, premierul Victor Ponta a discutat cu Victoria Nuland, asistentul Secretarului de Stat al SUA pe Afaceri Europene și Eurasiatice, despre aprofundarea și diversificarea Parteneriatului Strategic și situația regională şi i-a prezentat rezultatele în combaterea corupţiei şi angajamentul în acest sens.

"Modalitățile concrete de aprofundare și diversificare a Parteneriatului Strategic cu SUA și situația regională au fost principalele teme de discuție cu oficialul american. În cadrul Parteneriatului Strategic au fost discutate proiectele în curs de derulare cu partea americană în plan politico-militar, de securitate, al justiției și în domeniul economic, îndeosebi cele din sectorul energetic și IT, precum și noi propuneri de dezvoltare a acestora", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Executivul mai informează că premierul Victor Ponta a prezentat rezultatele obținute de România în consolidarea reformei justiției și luptei împotriva corupției, precum și angajamentul Guvernului în acest sens.

De asemenea, a subliniat susținerea și măsurile luate de Guvern pentru o alocare adecvată a resurselor bugetare necesare sectorului de apărare, în contextul provocărilor actuale. "A fost evidențiată cooperarea bilaterală excelentă în acest domeniu", se afirmă în comunicat.

Premierul a mai discutat cu oficialul american și o serie de acțiuni guvernamentale pentru a consolida dimensiunea economică a Parteneriatului strategic, inclusiv pentru a creşte investiţiile americane în economia românească. Cei doi oficiali au avut și un schimb de opinii privind evoluțiile din vecinătatea estică, mai scrie Mediafax.

Cu ministrul britanic de Externe, discuţiile au vizat modalitatea de consolidare şi intensificare a relaţiilor strategice dintre România şi Marea Britanie, în special pe palierele economic, de securitate şi apărare, evoluţiile recente la nivelul Uniunii Europene și în vecinătatea acesteia, cu accent pe identificarea unor măsuri adecvate pentru a face faţă provocărilor actuale în plan economic şi de securitate, premierul Ponta reafirmând importanța respectării principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, inclusiv principiul liberei circulaţii a persoanelor, și menţionând impactul pozitiv în plan economic al acesteia.

Cele mai citite

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă